Koko malliston myyminen ennennäkemättömillä alennuksilla sai Teslan osakkeen syöksyyn – myyntitila suljetaan myös Suomessa?

Julkaistu:

Hinnanalennukset
Tesla on ilmoittanut aloittavansa uusimman Model 3 -mallinsa myynnin USA:ssa alennettuun 35 000 dollarin eli noin 30 750 euron hintaan.
Näin yritys on lopulta lunastamassa yli kaksi vuotta sitten antamansa lupauksen, jossa se antoi ymmärtää kykenevänsä tuottamaan kaiken kansan täyssähköautoja myös ns. suurelle yleisölle.

Jotta tähän tarvittava hinnanalennus olisi mahdollinen, aikoo Tesla nyt sulkea näyttelytilansa ja siirtyä myymään autojaan vain verkossa.


Alennusprojektin tavoiteltu lopputulos eli kolmos-Teslan hieman reilun 30 000 euron uushankintahinta on monelle suomalaiselle vielä liian paljon, mutta autojen vanhetessa hinnat tietenkin laskevat.

Fyysisten myymälöiden sulkeminen antaa yritykselle mahdollisuuden leikata myyntiketjun kustannuksia hieman, noin viisi prosenttia.

Pörssejä Teslan ilmoitus ei toistaiseksi ole miellyttänyt: yhtiön osakkeet laskivat ilmoitusta seuraavana päivänä eli viime perjantaina, roimat 8,4 prosenttia, päätyen lopulta 292,97 dollariin (257,38 euroon).
Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on kieltäytynyt kertomasta kuinka monta myymälää on suunnitelmissa sulkea tai kuinka moni työntekijä menettää työpaikkansa muutoksen seurauksena.

Sen sijaan Musk sanoi, että muutos on välttämätön, koska Tesla pyrkii kohti suurempaa tavoitettaan – valmistaa täyssähköautoja suuressa mittakaavassa, kaikelle kansalle.

Teslalla on tällä hetkellä kaikkiaan 378 myymälää ja palvelupistettä ympäri maailmaa. Niistä Suomessa sijaitsee yksi, Vantaan Vetokujalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt