Teslojen hinnat romahtivat viikonloppuna – hintalapusta suli kerralla kymmeniä tuhansia euroja, omistajille valtavia tappioita

rac

Julkaistu:

Raju hinnanalennus
Perjantaina julkistetut hinnanalennukset koskevat kaikkia Teslan malleja myös Suomessa. Edullisimmissa versioissa kysymys on tonneista, kalleimmissa 40 000-80 000 eurosta.
Mitäpä sanoisit, jos pihassasi olisi vielä viime perjantaina ollut se pari vuotta vanha arvoauto, jota yrität myydä käytettynä mielestäsi ihan järkihintaan eli vähintäänkin nyt uutta reilusti halvemmalla.

Mutta sitten tapahtuu jotain aivan kummallista.

Twitter-eetteriin ilmaantuu yksi Elon Muskin lähettämä viesti, jonka myötä samanlaisen auton hinta uutena tippuu vaivaisessa yhdessä yössä niin rajusti, että tuo käytetty vaihdokkisi on tänään maanantaina pyyntihinnaltaan jo kymppitonneja kalliimpi kuin uusi!
Kyseinen tilanne on tällä hetkellä täyttä totta myös Suomessa.

Kysymys on siis Teslan S- ja X-malleista, joiden tehdashinnat ovat alentuneet viikonlopun aikana roimasti, äärimmillään vertailupäivämäärästä riippuen jopa noin 50 000-80 000 eurolla (ks. faktalaatikko alla).


Ainutlaatuinen hintamuutos, virallisesti taustalla kivijalkaliikkeistä luopuminen

Näin rajua hinnanmuutosta – jota ei siis voi verrata normaaliin uuden auton arvontiputukseen oikein millään mittapuulla – voi kuvailla autokaupassa lähes ainutlaatuiseksi ja samalla myös teslamaisen shokeeraavaksi.

Todellisuudessa raju hintaliike on tarkoituksellinen mediatapahtuma, jolla valmistaja haluaa saada kaupankäyntiinsä uutta puhtia.


Virallinen selitys koko mallistoa koskevalle hintojen laskemiselle on niin sanotuista lasipalatseista eli myymälöistä luopuminen, josta saatu säästö käytetään Teslan esittämän väitteen mukaan kokonaisuudessaan hinnanalennuksiin.
Jatkossa tuliterän Teslan voi ostaa vain verkosta, eli perinteistä merkkimyymälää koeajoineen ja luukkujenavailuineen ei ole tarjolla sen paremmin renkaanpotkijoille kuin tosiostajillekaan.

Nettiautossa ja Oikotiellä kummallinen tilanne – tarjolla toistakymmentä uutta kalliimpaa käytettyä

Aivan kaikkia käytettyjen teho-Teslojen myyjiä tieto hinnanalennuksista ei liene vielä saavuttanut, sillä netin myyntipalstoilta voi tälläkin hetkellä bongata helposti toistakymmentä käytettyä Teslaa jotka ovat pyyntihinnaltaan jopa reilusti kalliimpia kuin vastaavat uudet.
Mainitunlaisen auton myyjän tai omistajan kannalta tehtävissä ei ole juuri mitään, sillä yksikään järkevä käytetyn ostaja ei mitä suurimmalla todennäköisyydellä maksa vanhasta käytetystä autosta enempää kuin uudesta vastaavasta.

Tai jos maksaa, niin kyseessä on – no, jos ei nyt suoranainen huijaus, niin ainakin käytännössä huijatuksi tuleminen.

Pahiten kalleimpien Teslojen hintaromahdusten voi arvioida iskevän autonsa ns. pätkällä eli osamaksuvelalla ostaneisiin sekä ulkomailta teho-Tesloja pelkkää jälleenmyyntiä varten tuoneisiin, käytännössä siis tiettyihin käytettyihin erikoistuneisiin arvoautokauppiaisiin.


Ei siis liene aivan liioiteltua arvella, että pahimmillaan yksittäisten autonhaltijoiden Tesla-tappiot voivat olla omistajan maksukyvystä ja myyntipakosta riippuen jopa valtavia. Nähtäväksi myös jää, saavatko kovat hintamuutokset erityisesti autoliikkeet vieroksumaan Teslaa myös vaihtoautona.

Ota kantaa

Uskotko jo edullisempien sähköautojen suuriin hinnanalennuksiin?

Kyllä 46% En 38% Mahdoton arvioida 16%
Ääniä yhteensä 21059

Ääriesimerkki, eli näin rajusti uuden teho-Teslan hinta on laskenut vajaassa parissa vuodessa

Uuden Tesla Model S P100D:n autoverollinen hinta kaikilla lisävarusteilla 23.4.2017yht. 200 220 euroa (sis. alv)

Vastaava malli eli Tesla Model S Ludicrous Performance lähimmin samoin varustein 1.3.2019 alkaen yht. 119 512 euroa (sis. alv)

Lähde: Kuvakaappaus Teslan Suomen hinnastosta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt