Ihan autoluokaton – Kia paljastaa uutuuden, jota on tässä vaiheessa hankala tyypitellä

Julkaistu:

SÄHKÖAUTOT
Korealainen autonvalmistaja Kia haluaa, että sähköautoista puhutaan muutenkin kuin niiden maksimitoimintamatkan kautta.
– Usein sähköautoista puhuttaessa keskitytään auton teknisiin tietoihin, toimintamatkaan ja tehoon eli samoihin asioihin kuin polttomoottoriautoistakin puhuttaessa, Kia Motors Europen muotoilujohtaja Gregory Guillaume kertoo yhtiön suomenkielisessä tiedotteessa.

Kia haluaa tuoda nyt esille sähköautokeskusteluun uusia puolia, sillä esittelee uuden neliovisen sähköautokonseptin Geneven autonäyttelyssä ensi viikolla.


– Automuotoilun tehtävänä on herättää tunteita ja saada sydän sykkimään nopeammin ja pidempään. Tämä on automuotoilun tehtävä myös sähköautoja suunnitellessa. Siksi kaikki sähköautomme on muotoiltu herättämään tunteita ja tuntemaan tuotteiden sähköinen vetovoima.

Nyt esiteltävä uusi sähköautokonsepti on Kian ensimmäinen neliovinen sähköautomalli. Uusi sähköautokonsepti ei istu mihinkään perinteiseen autoluokkaan, vaan se ottaa vaikutteita sporttisista katumaastureista, virtaviivaisista sedaneista ja käytännöllisistä crossovereista, Kia muotoilee.


Kian “tiger nose” -keula, on saanut uudessa sähköautokonseptissa myös valaistuksen ympärilleen. Uuden sähköautokonseptin tuulilasi ja katto ovat tehty yhdestä ja samasta lasipaneelista.

Merkittävää Kian tuoreessa tiedotteessa on se, että pian esiteltävän sähköauton toimintamatkasta ei esitetä tässä vaiheessa edes arvausta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt