Amazonin paketit perille myös sähköautoilla – sijoitti 620 miljoonaa Teslan kilpailijaan

Julkaistu:

Sähköautot
Amazonin kiinnostus autoalaa kohtaan kasvaa.
Viime viikonloppuna maailmalle levisi uutinen, että verkkokauppajätti Amazon on sijoittanut kalifornialaiseen sähköautoja kehittävää startup-yritykseen 700 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria eli noin 620 miljoonaa euroa.

Rivian-niminen yritys oli kiinnostuksen kohteena joulukuussa Los Angelesin autonäyttelyssä, jossa myös Ilta-Sanomia avustava toimittaja Toni Jalovaara vieraili. Hän raportoi tuoreeltaan, että ”Rivian näytti miten huomio kerätään.”


”Rivianin osastolla riitti vilinää jo näyttelyä edeltäneen kongressin aikaan ja mediapäivinä. Yhtiö paljasti pari päivää ennen näyttelyä R1T:n, joka on täysikokoinen avolava ja näyttelyssä oli vuorossa kookas katumaasturi R1S. Kaksikko jakaa saman perusrakenteen, jossa on neljä sähkömoottoria ja valittavana yksi kolmesta suuresta akkupaketista. Rivian R1S vaikuttaa vakavasti otettavalta kilpailijalta Teslalle,” Jalovaara kirjoitti.
Amazon haluaa Rivianista apua laajan jakeluverkoston tehostamisessa. Aiemmin Amazon sijoittanut myös Auroraan, joka kehittää autonomisesti liikkuvia ajoneuvoja. Viime syksynä Amazon solmi Mercedes-Benz Vansin kanssa toimitussopimuksen peräti 20 000 uudesta Sprinteristä.

Rivianin on uutisoitu neuvottelevan myös General Motorsin kanssa yhteistyöstä.

Ota kantaa

Oletko koskaan asioinut Amazonin kanssa?

Olen 39% En ole 61%
Ääniä yhteensä 2609