Asvalttipäällysteet nyt kovilla, ratissa syytä varovaisuuteen – Väylävirasto: voi rikkoa renkaan ja vanteen

Julkaistu:

TIET
Asvalttipäällysteet ovat nyt kovilla, joten ratissa on syytä olla varovainen, Väylävirasto tähdentää.
Tiepäällysteet ovat vaurioituneet niiden iän ja huonon kunnon sekä jäätymisen, sulamisveden ja liikenteen kuormituksen yhteisvaikutuksena.

Alkutalvi on osoittautunut tieliikenteelle hankalaksi runsaiden lumimäärien vuoksi, sanoo Väyläviraston kunnossapito-osaston johtaja Magnus Nygård.

Asvaltissa olevan reiän ei tarvitse olla suuri, kun siihen ajaminen kovalla vauhdilla voi tehdä pahaa jälkeä auton renkaalle ja vanteelle.

– Jos asvaltti on haurasta tai siinä on halkeamia ennestään, tien pinnalle valuva vesi tunkeutuu sen sisään ja lämpötilan laskiessa pakkasen puolelle vesi jäätyy. Jäätynyt vesi laajenee ja irrottaa paloja asfaltista, Nygård toteaa.

Hankalin tilanne on silloin, kun lämpötila sahaa nollan molemmin puolin. Nyt maanteiden varrella on lisäksi paljon sulavia lumikasoja.
Väyläviraston (entinen Liikennevirasto) tieliikennejohtaja Pekka Rajala sanoo, että vahinkoja voi parhaiten välttää ennakoinnilla.

– Pieni ajolinjan muutos voi auttaa, jos vauhti ei ole kova.

Tiepäällysteiden ongelmia, kuten kuoppia ja reikiä, koskevat huomiot kannattaa ilmoittaa ympäri vuorokauden Tienkäyttäjän linjalle numeroon 0200 2100.

Ota kantaa

Oletko havainnut, että tänä talvena tiet olisivat aiempaa huonommassa kunnossa?

Ovathan ne 75% En osaa sanoa 5% Samanlaisia kuin ennen 20%
Ääniä yhteensä 2276

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt