Suomen suurimmalla parkkipaikalla pysäköinti villiintynyt – ”voi aiheuttaa jossain vaiheessa jopa lennolta myöhästymisiä” - Autot - Ilta-Sanomat

Suomen suurimmalla parkkipaikalla pysäköinti villiintynyt – ”voi aiheuttaa jossain vaiheessa jopa lennolta myöhästymisiä”

Autoilijat pysäköivät sääntöjen vastaisesti Helsinki-Vantaan lentoasemalla, minkä vuoksi Finavian mukaan jotkut matkustajat saattavat myöhästyä lennoiltaan.

Helsinki-Vantaan lentokentän kakkosterminaalin edessä on nähty viime aikoina omaperäisiä pysäköintiratkaisuja. Arkistokuva.

13.2.2019 11:33

Helsinki-Vantaalla sääntöjenvastainen pysäköinti on yleistynyt viime viikkoina. Se näkyy pahimmillaan siten, että yksityisautoilijat jättävät autonsa parkkiin terminaalin pääovien eteen kieltomerkeistä huolimatta.

– Väärin pysäköidyt autot vievät tilaa terminaalin edestä ja jonouttavat sisäänajoliikenteen lentoasemalle. Olemme huolissamme, että tilanne voi aiheuttaa jossain vaiheessa jopa lennolta myöhästymisiä, kertoo Helsinki-Vantaan liikennepalveluista vastaava johtaja Jukka Isomäki Finaviasta.

Ilta-Sanomien tuoreen havainnon mukaan aamuvarhaisella taksit ovat joutuneet jonottamaan kaukana Lentoasemantiellä päästäkseen terminaalien jättöpaikoille.

Villiintyneeseen pysäköintiin on voimakkaasti vaikuttanut se, että kakkosterminaalin edustalla ovat käynnissä rakennustyöt. Työmaiden vuoksi ajokaistoja on jouduttu kaventamaan, mikä entisestäänkin lisää ahtautta matkustajien jättöpaikoilla. Terminaali 2:n laajennus on osa Finavian miljardin euron kehitysohjelmaa.

Tulevana viikonloppuna alkaa yksi vuoden vilkkaimmista lomasesongeista, jolloin myös autoliikenne kentälle kasvaa. Finavia pyytääkin kaikkia saattajia ja vastaanottajia pysäköimään Pikaparkkiin, joka sijaitsee P3-paikoitushallissa.

Pikaparkissa on maksuton pysäköinti helmikuun ajan. Pikaparkissa pysäköinti maksaa normaalisti yhden euron kymmeneltä minuutilta eli kuusi euroa tunnilta. Pikaparkista voi ajaa ulos maksutta, jos pysäköinti kestää alle kymmenen minuuttia.

Valtavasti pysäköintitilaa

Ennen nyt meneillään olevaa remonttia Finavialla on ollut Helsinki-Vantaan lentoasemalla pysäköintitilaa noin 13 000 autolle. Lisäksi alueella sijaitsee muiden yritysten hallinnoimia, suuria pysäköintialueita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?