Autot

Ajaisitko lähes kolme tonnia painavan, yli puoli miljoonaa maksavan Rolls-Roycen järven jäälle? IS istahti etupenkille

rac

Julkaistu:

LUKSUS
Talviajotapahtumassa ajettiin kaksi Rolls-Roycea norjalaisen järven jäälle.
BMW:n talvisen nelivetotapahtuman yllätyksenä kansainväliselle toimittajajoukolle tarjottiin pikkutestiin – ei vähempää kuin – kaksi Rolls-Roycea.

Luksusautoja ei ole totuttu näkemään jääteillä eikä -radoilla. Rolls-Roycet ajatettiin Tisleifjordenin noin 60 senttimetriä paksulle jäälle. Varotoimena autot pysäköitiin etäälle toisistaan.


Rolls-Royce Motor Cars on BMW:n tytäryhtiö, mutta merkit on totuttu näkemään irrallaan toisistaan. Vaikka BMW tunnustetaan hiukan vaikeasti määriteltäväksi premium-autojen valmistajaksi, liikkuu Rolls-Roycen luksus silti omissa sfääreissään.

Lehtevien bulevardien ja asvalttiteiden päässä sijaitsevien maalaiskartanoiden yhteysalukseksi suunnitellun Rolls-Royce Ghostin suurikehäistä ohjauspyörää väännettiin jarrutus- ja väistämisharjoituksia varten rakennetulla radalla. Kaksi ja puolitonninen loistoauto kääntyi ja pysähtyi siinä kuin kevyempikin laite, kunhan tilanteen ennakoi oikein. Takapenkillä olisi istunut pitempäänkin, sillä harvoin voi tuntea autossa vastaavanlaista nautintoa pelkästään niskatuen pehmikkeeksi asennetusta sametinpehmeästä tyynystä. Silkkaa ylivoimaa!
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kun jälkimmäisen suomalaisryhmän vuoro oli kokeilla katumaasturi-Cullinania kymmenen asteen pakkasessa, tutustumisesta tuli todella niin sanottu kylmä esittely, eli autossa käytiin vain istumassa ja ihastelemassa laadukkaita materiaaleja sekä käsityön viimeistelyä.
Auto nimittäin tykitti virheilmoituksia edellisen ryhmän rankan pyörittelyn jäljiltä. Ohjauspyörän takana istunut brittiläinen Rolls-Royce-brändilähettiläs käsitteli takaiskun ulkoisesti suurella tyyneydellä, mutta pienen lommon tapahtunut saattoi miehen sieluun jättää.


Tulipahan edes istuttua autossa, jonka hinta autoverojen jälkeen ylittää Suomessa kevyesti puolen miljoonan euron rajan.

Videolla Rolls-Roycea pyörittää merkin edustaja Andi McCann. Videon kuvasi Marius Tegneby.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt