Autot

Mercedes-Benz päivittää tila-automallinsa: V-sarjaan uutta voimaa ja vääntöä

Julkaistu:

UUTTA
Mercedes-Benzin uudistuva V-sarja saapuu Suomeen ensi kesän aikana.
Tila-automalli V-sarjaan tehdään päivitys, joka keskittyy ennen kaikkea voimalinjan rukkauksiin ja sisätilojen paranteluihin. Ulkoisesti muutokset ovat hyvin hienovaraisia, lähinnä etupuskurista on muokattu uhmakkaamman näköinen leveine ilmanottoaukkoineen ja timantin muotoa jäljittelevine etumaskeineen.

Autosta tulee edelleen saataville tutut kolme pituutta, ja varustetasoina voi valita Avantgarden, Exclusiven tai AMG Linen. Istuinpaikkoja järjestyy viidestä kahdeksaan.

Suurimmat uudistukset tavataan voimalinjajärjestelyissä, kun Mercedes-Benzin OM 654 -dieselmoottorista otetaan entistäkin enemmän irti aikaisempaa vähemmin päästöin. Moottorivaihtoehdot ovat 250 d (190 hv ja 440 Nm) sekä 300 d (239 hv ja 500 Nm). Näistä jälkimmäisessä on esimerkiksi kiihdytyksissä käytettävissä hetkellinen yliahtotoiminto, joka tuottaa 30 Nm lisää vääntöä. Molemmista versioista tulevat saataville myös 4Matic-nelivedot.


Reippaista voimavaroista voi nauttia nyt myös V-sarjassa hierovilla ja ilmastoiduilla matkustamon istuimilla, jotka ovat jo ennestään tutut luksusmalli S:stä. Nämä mukavuusistuimet ovat varustetut täysin taittuvin selkänojin, ja ne muuttuvat vaakatasoon käännettyinä liki kapeiksi sängyiksi. Hierontatoiminnon myötä matkustamisesta tulee näillä istuimilla eräänlaista zen-harmonian tavoittelua samalla, kun matka taittuu maisemien vilistäessä – ainakin näin voisi kuvitella, sillä vielä emme päässeet ajamaan uutta V-sarjaa tien päällä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt