Brittipoliitikko vaatii autoilijoille jopa elinkautisia vankeusrangaistuksia - Autot - Ilta-Sanomat

Brittipoliitikko vaatii autoilijoille jopa elinkautisia vankeusrangaistuksia

Hampshiressa lumiukko tervehti viime viikonloppuna turvallisesti märällä tiellä ajanutta autoilijaa. Brittiparlamentaarikko tervehtisi osaa autoilijoista ankarilla vankeusrangaistuksilla.

Julkaistu: 6.2.2019 9:59

Brittiläinen parlamentaarikko ja lakimies haluaa koventaa autoilijoille langetettavia rangaistuksia.

Eteläistä Swindonia edustava Robert Buckland, 50, kiirehtii lakiin radikaalia muutosta. Konservatiivien riveihin brittiparlamentissa kuuluva Buckland ajaa elinkautistuomion mahdollisuutta moottoriajoneuvojen kuljettajille, jotka aiheuttavat liikenteessä kuoleman vaarallisella ajotavallaan tai päihtyneenä.

Buckland kertoi Times-sanomalehdelle, että hän haluaa voimaan kovat sanktiot ”niin nopeasti kuin se lainvalmistelun kannalta on mahdollista.” Lisäksi hän tuli paljastaneeksi, että myös hallitus harkitsee ankarampia rangaistuksia.

Bucklandia koskevaa uutista lainannut Autoexpress-sivusto kertoo, että viime vuonna Britanniassa 1 713 ihmistä kuoli tieliikenneonnettomuuksissa ja 22 137 loukkaantui vakavasti. Kaikkiaan 122 henkilöä tuomittiin kuolemantuottamukseen johtaneesta vaarallisesta ajamisesta ja 21 sai tuomion varomattomasta ajamisesta.

Buckland vaikuttaa kovan linjan kannattajalta muutoinkin, sillä hän on aiemmin vaatinut muun muassa ihmissalakuljettajille nykyistä ankarampia rangaistuksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?