Peltipoliisien puolestapuhuja: - Autot - Ilta-Sanomat

Näin arvioi peltipoliisien puolestapuhuja eri automerkkien rikesakkolistaa –”käyttäytyvät samanhenkisesti”

Ilta-Sanomat kertoi eilen, mitkä automerkit pääsevät useimmin peltipoliisin kuviin. Näin kommentoi peltipoliisien puolestapuhuja listaa.

22.1.2019 6:52

Uutisessa kerrottiin, että kolmen kärki muodostui saksalaisista premium-merkeistä. Premium-sanalla kuvataan usein sekä auton tavallista korkeampaa hintaa että laatua. Sanalla halutaan markkinoinnissa korostaa asiakkaiden saamaa lisäarvoa.

Tukeeko tilasto yleistä käsitystä ylinopeuksien ajajista, poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein.

– Ehkä samantyyppisiä autoja ostavat henkilöt sitten käyttäytyvät samanhenkisesti auton ratissa, joten voisi ajatella, että ajotapa ja rangaistusten määrä korreloivat keskenään.

– Mutta kuljettajissa on mukana kyllä monenlaista porukkaa, eli mitään suoria yhtäläisyysviivoja tässä en uskalla kyllä vetää.

Entä voisiko yhtenä syynä olla esimerkiksi autojen nopeusmittareiden heitto? Jospa japanilaismerkkien mittarit näyttävät yleisesti todellista suurempaa nopeutta, jolloin esimerkiksi huomautukset jäävät kokonaan näillä merkeillä helpommin pois?

– Tässä on varmasti muuttuvia tekijöitä monta, mutta voi hyvinkin olla, että tämä toimii ainakin osatekijänä. Lisäksi joillekin autoilijoille rikesakosta napsahtava 200 euroa voi olla niin pieni raha, että se ei kirpaise samalla tavalla, kuin heille, jotka ajavat edullisemmilla autoilla. Toisaalta varakkaat eivät varmasti halua päiväsakkoja, sen verran kalliimmaksi ne heille usein tulevat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?