Autot

Helle tai pakkanen, älä jätä koiraa pysäköityyn autoon – pitäisikö naapurin säännöt kopioida Suomeenkin?

Julkaistu:

Pakkanen
Vaikka auton sisälämpötila olisi noussut ajettaessa korkeaksi, kovalla pakkasella matkustamo viilenee nopeasti, kun moottori sammutetaan.
Siksi esimerkiksi koiran kanssa tulisi toimia samoin kuin helteillä: älä jätä kotieläintäsi yksi autoon!

Näin muistuttaa Agria Eläinvakuutus nyt, kun pakkaset paukkuvat eteläistä Suomea myöten kovina.

Pienessä tilassa koira ei pääse juurikaan liikkumaan ja siten pitämään itseään lämpimänä. Tiiviissä tilassa ilma muuttuu myös nopeasti kosteaksi ja kylmäksi. Koiralle voi tulla pakkasella paleltumia, erityisesti ulkoneviin ruumiinosiin, kuten tassuihin ja korviin.

Ruotsissa maatalousvirasto Jordbruksverketin laatimien säännösten mukaan koiraa ei saisi jättää valvomatta autoon, kun ulkolämpötila on yli +25 ˚C tai alle -5 ˚C.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Eri koirat sietävät kylmyyttä eri tavoin muun muassa rodusta ja turkin laadusta riippuen. Paksuturkkiset, arktiset rodut palelevat harvoin kovilla pakkasillakaan, kun taas ohutturkkiset, hoikat koirat voivat tarvita lämmittävän takin jo syksystä lähtien.

Rodusta ja turkista riippumatta kaikki koirat pysyvät parhaiten lämpiminä liikkuessaan. Vaikka koira kestäisi kylmää kävelylenkillä, voi sille silti tulla kylmä hyvinkin nopeasti kylmässä autossa. Kylmää kestävä pörröturkkinen koirakaan ei siis viihdy kylmässä autossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt