Autot

HS löysi syyn siihen miksi turistit eivät halua käyttää suomalaisen vuokra-auton ilmastointi- ja lämmityslaitetta

Julkaistu:

Talviautoilu
Ulkomaalaiset vuokraavat Suomesta auton aiempaa useammin. Joukkoon mahtuu myös erikoisia ja vaarallisiakin liikenneilmiöitä.
Erityisesti Lapissa liikkuvien turistien autoilutaitoja Helsingin Sanomille kommentoinut ylikonstaapeli Pekka Alamommo kertoo, etteivät kaikki autonvuokraajat joko osaa tai vielä erikoisemmin välttämättä edes halua käyttää autojen ilmastointia tai erikoisimmillaan jopa koko lämmityslaitetta.
Taustalla voi joskus olla ajatus esimerkiksi siitä, että lämmityslaitteen kautta autoon saattaa kulkeutua huonolaatuista hengitysilmaa sekä vaarallisia ilmansaasteita.

– Moni saasteisesta suurkaupungeista tuleva ei ymmärrä, että Lapissa ilma on varmaan maailman puhtainta, Alamommo kertoo.

HS:n mukaan paikalliset autovuokraamot ovatkin ottaneet asiakseen ulkomaisten turistien aiempaa perusteellisemman perehdyttämisen autojen ilmanvaihtolaitteiden käyttöön.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Vaarallisimmillaan riittävää lämpöä ja ilmanvaihtoa arastelevat tai muuten osaamattomat turistit ovat ajaneet vuokra-autoilla osin jopa sokkona jäätyneiden tai huuruisten ikkunoiden takana.

Ota kantaa

Oletko itse hengittänyt autossa saasteita ja huonolaatuista ilmaa?

Olen 37% En ole 46% En tiedä 17%
Ääniä yhteensä 28320

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt