Autot

Autoliiton matkailututkimus: Suomalainen ajaa Saksaan ja Viroon, yksi maa pelottaa

Julkaistu:

Automatkailu
Saksa ja Viro ovat vahvistaneet asemiaan automatkailijoiden suosikkikohteena. Ruotsin suosio on pysynyt ennallaan. Kauaskin uskalletaan lähteä, mutta Venäjää karsastetaan.
Autoliiton tuoreimman matkailututkimuksen mukaan useimmiten automatka aloitetaan laivalla Helsingistä Tallinnaan (27 prosenttia). Laivamatkalla suoraan Saksaan matkan aloitti 19 prosenttia vastanneista ja kolmanneksi käytetyin reitti oli Turku-Tukholma, jonka valitsi 12 prosenttia. Helsingin ja Tallinnan välinen reitti on kasvattanut suosiotaan viidellä prosentilla kymmenen vuoden takaiseen tutkimukseen verrattuna.

Saksan asema pääkohdemaana on vankistunut kymmenessä vuodessa. Viime vuonna sen mainitsi pääkohteeksi 32 prosenttia vastaajista. Viron suosio on noussut 12 prosentista 23 prosenttiin, ja Ruotsi on joka viidennen pääkohdemaa, kuten kymmenen vuotta aiemminkin. Neljänneksi listalla on kavunnut Latvia, viidentenä on Norja, kuudentena Puola ja seitsemäntenä Latvia. Baltian maiden suosion kasvu kymmenessä vuodessa on ollut merkittävä.

Kysyttäessä sitä, mihin maahan matkustamista halutaan ehdottomasti välttää, nousi Venäjä ylitse muiden. Ennakkoasenteissa maata kohtaan esiin nousivat useimmin turvattomuus, liikennekulttuuri, palvelutaso sekä kieliongelmat.
Saksan liikennekulttuurille annettiin puolestaan eniten kiitosta, joskin ruuhkat ja tietöiden määrä saivat moitteita.

Ota kantaa

Oletko koskaan ajanut autolla Suomesta ulkomaille?

Olen 87% En ole 13%
Ääniä yhteensä 5151

Näin tutkittiin

Autoliitto teetti viime vuoden touko- ja syyskuun välisenä aikana ulkomaille tehtyjen lomamatkojen tutkimuksen. Kohderyhmänä olivat ulkomaille autolla, matkailuautolla, matkailuvaunulla tai moottoripyörällä matkustavat tai ajoneuvon kohteessa vuokraavat matkailijat. Kyselytutkimukseen vastasi yhteensä 775 henkilöä. Autoliitto teetti ulkomaan automatkailututkimuksen nyt jo kymmenennen kerran. Ensimmäinen tutkimus tehtiin vuonna 2004.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt