Keväällä saapuva 2,5 tonnia painava e-tron kiinnostaa ilman koeajoakin – jo noin 150 ennakkotilausta Suomessa - Autot - Ilta-Sanomat

Keväällä saapuva 2,5 tonnia painava e-tron kiinnostaa ilman koeajoakin – jo noin 150 ennakkotilausta Suomessa

Ilta-Sanomat pääsi ajamaan uutta Audfi e-tronia viime vuoden lopussa. Suomessa e-tron oli marraskuussa yhden viikonlopun aikana nähtävissä Helsingin Messukeskuksessa Auto 2018 -tapahtumassa.

Julkaistu: 15.1.2019 10:49

Tilaisitko sähköauton yhden vilkaisun perusteella? Suomessa moni on jo tilannut uuden Audi e-tronin ilman koeajoa.

Volkswagen-konserni on julistanut yhtenä monista autonvalmistajista liittyvänsä sähköiseen tulevaisuuteen. Yksi sen keihäänkärjistä on täyssähköauto Audi e-tron, jonka toimitukset Suomeen alkavat kevään aikana.

Ilta-Sanomat tutustui viime vuoden lopussa uutuuteen Abu Dhabissa, ja ensitestien perusteella kyseessä on vakuuttava paketti. Kun muistetaan IS:n testaaman e-tron 55 quattron ennakkohinta 87 500 euroa, saattaa maahantuojan ilmoitus noin 150 ennakkotilauksesta kuulostaa siltä, että Suomi olisi ajamassa kovaa vauhtia mukaan sähköiseen liikenteeseen.

Toiveita ilmaston puolesta sellaiseen tulevaisuudenkuvaan on esitetty viime aikoina taajaan ja laajalti. Audin ja muiden VW-konsernin merkkien maahantuojan, K Auton toimitusjohtaja Johan Friman yhtenä monista arvostelee voimakkaasti julkistettuja arvioita sähköautojen määrän kehityksestä. Siitä huolimatta, että hän kauppaisi varsin mielellään sähköllä ladattavia autoja, kuten e-tronia.

Audi e-tron asettuu varsin edustavaan kokoluokkaan: painoa on siunaantunut peräti 2,5 tonnia.

Viime vuoden lopussa Sitran raportissa maalailtiin tulevaisuudenkuvaa, jossa vuonna 2030 Suomessa liikkuu 800 000 sähköautoa. Esimerkiksi sähköenergiatekniikan professori Pertti Järventaus piti tavoitetta realistisena. Ilmastopaneeli esitti, että Suomeen on saatava 850 000 täyssähköautoa vuoteen 2030 mennessä. Ja niin edelleen.

Frimanin mukaan 800 000 kappaleen arviot voivat pikemmin toteutua 80 000 kappaleena. Hyvä alkupotku edes 80 000 kappaleen saavuttamiselle olisi se, että valtiovalta tukisi tuntuvasti sähkötoimisten työsuhdeautojen hankintaa, Friman muotoili toimittajatapaamisessa Vantaalla.

Traficomin (entinen Trafi) tilastojen mukaan Suomessa ensirekisteröitiin viime vuonna 4 932 ladattavaa hybridiautoa. Täyssähköautojen määrä oli 776.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?