Autot

Volkswagenin henkilöautojen myynnissä historian paras vuosi – joka viides kuului suosikkiluokkaan

Julkaistu:

Menestysvuosi
Maailman suurin autonvalmistaja Volkswagen raportoi kaikkien aikojen menestyksekkäimmästä vuodesta.
Päästöhuijauskohussa jo vuosia rypenyt Volkswagen kertoi myyntinsä kovista kehitysluvuista. VW-henkilöautot toimitti viime vuonna asiakkailleen maailmanlaajuisesti 6,24 miljoonaa henkilöautoa (+0,2 %). Se on enemmän kuin koskaan ennen yhtiön historiassa.

Kasvua syntyi erityisesti Etelä-Amerikan (+13,1 prosenttia), Yhdysvaltojen (+4,2 %) ja Euroopan (+3,6 %) markkinoilla. Kiinan, Argentiinan ja Meksikon markkinat kärsivät talouden epävakaasta tilanteesta ja Länsi-Euroopan markkinatilanteeseen vaikutti WLTP-päästömittaustapaan siirtyminen. Volkswagenin SUV-malliston laajentuminen ja muut useat uudet mallit vauhdittivat erityisesti kasvua, Volkswagen kertoo tiedotteessaan.

– Vuonna 2018 oli joillekin markkinoille tunnusomaista epävarmuuden ilmapiiri, erityisesti vuoden toisella vuosipuoliskolla. Kaiken kaikkiaan pystyimme kuitenkin voittamaan vastoinkäymiset uusilla mielenkiintoisilla tuotteilla. Strategiamme on onnistunut. Uusi toimitusennätys on kovan työn tulos, kertoo Volkswagen-henkilöautojen myynnistä vastaava johtaja Jürgen Stackmann.

Erityisesti Volkswagenin maailmanlaajuisen SUV-malliston kasvu vauhditti toimituksia. Kun maailmanlaajuiset henkilöautojen toimitukset kasvoivat viime vuonna 0,2 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, SUV-segmentin toimitukset kasvoivat huimat 38 prosenttia. Joka viides toimitettu Volkswagen-henkilöauto oli SUV (19,2 %).
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Vuoteen 2025 mennessä Volkswagenin mallistosta löytyy yli 30 SUV-mallia, niin perinteisellä polttomoottorilla kuin sähkömoottorillakin varustettuna.

Myös Volkswagenin sähköautojen toimitukset kasvoivat. Täyssähköautoja ja ladattavia hydridejä toimitettiin asiakkaille noin 50 000 kappaletta, joka vastaa 13 prosentin kasvua. Erityisesti e-Golfin toimitukset kasvoivat (+45 %), tehden siitä yhden Saksan ja Euroopan suosituimmista sähköautoista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt