Autot

Kia ja Hyundai: Puhelinkomennoilla auto liikahtaa parkkiin ja lataa akkunsa ilman piuhoja

Julkaistu:

TEKNOLOGIA
Kia ja Hyundai ovat esitelleet sähköautojen langattoman latausjärjestelmän, johon sisältyy myös automaattinen pysäköintijärjestelmä.
Järjestelmä toimii siten, että ajoneuvolle annetaan käsky älypuhelimesta siirtyä autonomisesti vapaalle latauspaikalle. Kun ajoneuvo on ladattu täyteen, se siirtyy automaattisesti lähimpään vapaaseen pysäköintitilaan käyttämällä latausjärjestelmään sisältyvää automaattista pysäköintijärjestelmää. Tällöin muut latausta odottavat ajoneuvot pääsevät juuri vapautuneeseen latauspaikkaan. Lopuksi kuljettaja pyytää älypuhelimensa kautta ladatun ajoneuvonsa siirtymään takaisin autonomisesti hänen omaan sijaintiinsa.Kaikki tämä toteutetaan ajoneuvon, pysäköintilaitoksen, latausaseman ja kuljettajan älypuhelimen välisellä viestinnällä. Pysäköintilaitos lähettää tyhjien pysäköintipaikkojen ja latausasemien sijainnin, kun taas latausasema päivittää ajoneuvon lataustilan reaaliajassa kuljettajan älypuhelimeen.

Kia ja Hyundai harkitsevat uuden latausjärjestelmäteknologian kaupallistamista nelostason autonomisen ajoneuvon lanseeraamisen yhteydessä vuonna 2025. Kia ja Hyundai aikovat myös kaupallistaa autonomiset ajoneuvot valituissa ”smart city” -kaupungeissa vuodesta 2021 alkaen. Lisäksi tavoitteena on lanseerata täysin autonomiset ajoneuvot vuoteen 2030 mennessä.