Autot

Sähköbussit palaavat liikenteeseen – ajokiellon aiheuttaja löytyi

Julkaistu:

PALUU
Helsingissä ja Turussa käyttökieltoon joutuneet sähköbussit palaavat vielä tällä viikolla liikenteeseen.
Bussit poistettiin liikenteestä vuodenvaihteessa, kun yhdestä Linkker 13LE -tyyppisestä linja-autosta oli murtunut ohjauslaitteisiin liittyvä varsi.

Rikkoutuminen tapahtui auton ollessa pysähtyneenä liikennevaloihin. Ongelma ei aiheuttanut vaaraa bussissa matkustaneille eikä muille tielläliikkujille.

”Nyt olemme saaneet selville, että juurisyy murtumalle on ollut särö, joka on edennyt väsymismurtumaksi. Särö on syntynyt todennäköisesti varren valmistusprosessin yhteydessä,” Linkkerin tiedotteessa kerrotaan.

Linkker tarkisti asiakkailleen luovutettujen autojen varret vastaavien säröjen varalta. Tarkastusmenetelmänä on röntgenkuvaus, joka on yleinen menetelmä vastaavanlaisten säröjen havaitsemiseksi. Tilapäinen ajokielto poistetaan kyseisten autojen kohdalla yksitellen sitä mukaa, kun varren kunto on tarkastettu ja sen on todettu olevan virheetön.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lahden alueella Villähteellä toimiva Linkker Oy on toimittanut autoja Suomeen, Ruotsiin, Tanskaan, Venäjälle ja Singaporeen. Suurin osa kuluvan vuoden noin 30 ajoneuvon tuotannosta menee vientiin ja osa niistä kootaan paikallisesti kohdemaissa.

Ota kantaa

Oletko koskaan matkustanut sähköbussilla?

En ole 64% En tiedä 11% Olen 25%
Ääniä yhteensä 3712

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt