Autot

Autoliiton äänenkannattaja varoittaa käytettyjä autoja uhkaavasta voimakkaasta hinnanlaskusta

Julkaistu:

Autoilun hinta
Yksityisautoilun tulevaisuudennäkymät vaikuttavat sekä uusien, että käytettyjen autojen kauppaan. Myös voimakas hinnanlasku saattaa eskaloitua synkkien näkymien myötä todellisuudeksi, Moottori-lehti kirjoittaa.
”Jos näkymä liikenteen ja nimenomaan yksityisautoilun tulevaisuudesta muuttuu liian synkäksi, se voi jarruttaa uusien autojen kauppaa ja lyö samalla korville yhtä keskeisimmistä tavoitteista: autokantamme nuorentamista. Uhkana on myös käytettyjen autojen hintojen voimakas lasku, mikä tekisi tien uuteen vähäpäästöiseen – ja kalliiseen – autoon entistä vaikeammaksi.”
Sanatarkasti näin kirjoittaa nyt liikenteelle heitettyjä kovia ilmastotoimenpiteitä pääkirjoituksessaan ruotiva uunituore Moottori-lehti, jonka mukaan kiireellisiä toimia ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi kyllä tarvitaan, mutta pienessä Suomessa niiden toteuttamiseen ”ei kannata ryhtyä hätiköiden”.

Sen enempää Moottori ei käytettyjen autojen mahdollista hintaromahdusta avaa, mutta kirjoittaa kuitenkin liikenteen kasvihuonepäästöjen poistamisen vuoteen 2045 mennessä tarkoittavan käytännössä koko Suomen liikennejärjestelmän remonttia.

Massiivisen päästövähennys- ja liikenneremontin toteuttaminen edellyttää Moottori-lehden mukaan joka tapauksessa perusteellisia toteuttamiskelpoisuus-, kustannus- ja vaikutusanalyysejä. Vain niiden pohjalta voidaan luoda ensin yhteisymmärrys ja mahdollistaa sen jälkeen perusteltujen valintojen teko.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
”Ainoa tie ilmastonmuutoksen hillitsemiseen on uudistuminen”, Autoliiton äänenkannattaja kuitenkin näkee.

Moottori-lehti on perustettu vuonna 1925 ja ilmestyy nykyisin 12 kertaa vuodessa. Autoliiton julkaisema Moottori on myös Autoliitto ry:n jäsenlehti.

Ota kantaa

Olisiko käytettyjen autojen hintojen voimakas lasku mielestäsi hyvä vai huono asia?

Hyvä 39% Huono 53% En osaa sanoa 8%
Ääniä yhteensä 25979

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt