Autot

Lvm:n kansliapäällikkö Savon Sanomissa ilmastoraportin arvostelijoista: Ajavat omia etujaan!

Julkaistu:

Ilmastopolitiikka
Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen arvostelee liikenne- ja viestintäministeriön ilmastopolitiikan työryhmän raportin arvostelijoita.
Liikenteen ilmastopolitiikan eli ILMO45-työryhmän esittämät päästövähennyskeinot esiteltiin julkisuudessa joulukuussa. Vastaanotto ei ollut pelkästään myönteinen.

”Ensinnäkin on väitetty ja monet niin uskovatkin, että tavoite hiilettömästä liikenteestä olisi työryhmän keksintö. Niinhän ei ole, vaan kansallinen tavoite on tosiaan eduskunnan hyväksymä. Voi olla, että tavoitteen kovuutta ei ole tähän saakka ymmärretty.”

”Toiseksi voi havaita, että kriitikot ajavat yleensä oman taustaryhmänsä etuja”, Pursiainen muistuttaa Savon Sanomissa julkaistussa kirjoituksessaan. ”Autoalan mielestä ehdotus on huono, koska se nostaisi autoilun kustannuksia. Autokauppias ja kuljetusyrittäjä huolestuvat elinkeinostaan, jonka edellytykset muuttuvat.”

”Kolmanneksi on nähty, että raportin arvostelijat eivät esitä yhtään realistisempia vaihtoehtoja hylkäämiensä tilalle,” Pursiainen näpäyttää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt