Hyundain moottorin voi käynnistää sormenjäljellä

Julkaistu:

TUNNISTUS
Hyundai Motor Company on julkistanut sormenjälkitunnistuksen, jota se luonnehtii lajissaan maailman älykkäimmäksi.
Sormenjälkitunnistuksen avulla kuljettaja voi avata ajoneuvon ovet ja käynnistää moottorin ilman avaimia.

Hyundai aikoo soveltaa tekniikkaa ensimmäiseksi Santa Fe -mallissaan tietyillä markkina-alueilla jo vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä.

Avatakseen auton ovet kuljettajan täytyy asettaa sormensa ovenkahvaan sijoitetulle tunnistimelle. Järjestelmä lukee sormenjäljen, minkä jälkeen tieto välittyy salattuna auton sisällä olevalle keskusyksikölle. Myös moottorin käynnistinpainike on varustettu sormenjälkitunnistimella, joten kuljettaja voi käynnistää moottorin vaivattomasti koskettamalla painiketta.

Teknologia mahdollistaa myös auton toimintojen räätälöinnin jokaiselle kuljettajalle erikseen. Tunnistaessaan kuljettajan sormenjäljen auto osaa esimerkiksi säätää istuinten ja ulkopeilien asennon sekä välittää tietoa verkon kautta juuri kuljettajan määrittämien toiveiden mukaisesti.

– Tulevaisuudessa Hyundai Motor aikoo kehittää sormenjälkitunnistusta niin, että sen avulla voidaan säätää myös muun muassa matkustamon lämpötilaa ja ohjauspyörän säätöjä sekä monia muita asioita kuljettajan mieltymysten mukaan. Tämä parantaa kaikkien Hyundai-asiakkaiden käyttökokemusta, toteaa Hyundai Motor Companyn tutkimus- ja kehitystoiminnan johtaja Albert Biermann kertoo yhtiön lähettämässä tiedotteessa.

Entä väärennetty sormenjälki?

Järjestelmä käyttää sähkökentän muutoksiin perustuvaa kapasitiivista tunnistusta, joka mittaa muutokset useista kohdista sormenpäätä. Ratkaisun ansiosta väärennettyjen sormenjälkien käyttö ja muut huijausyritykset estetään tehokkaasti, Hyundai vakuuttaa.

Tällä teknologialla riski luulla väärän ihmisen sormenjälkeä kuljettajan sormenjäljeksi on vain 1:50 000, eli järjestelmä on Hyundain mukaan viisi kertaa varmempi kuin perinteiset avaimet ja älyavaimet. Lisäksi teknologia oppii tunnistamaan käyttäjiensä sormenjäljet koko ajan paremmin, jolloin virheriski pienenee entisestään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt