Näitä automalleja tuotiin eniten käytettyinä Suomeen – katso 35 194 auton lista - Autot - Ilta-Sanomat

Näitä automalleja tuotiin eniten käytettyinä Suomeen – katso 35 194 auton lista

Volvo V70 oli vuonna 2018 haluttu automalli. Sitä tuotiin eniten ulkomailta käytettynä.

Julkaistu: 29.12.2018 6:55

Käytettyjä autoja tuotiin ulkomailta Suomeen vuonna 2018 enemmän kuin koskaan aiemmin. IS selvitti, mitä automalleja suomalaiset ostivat eniten.

Viime vuonna joulun tienoilla Trafin keräämä tilasto kertoi, että Suomeen oli 2017 tuotu tammi–marraskuussa 26 967 käytettyä henkilöautoa. Lukema oli yli 18 prosenttia enemmän kuin samaan aikaan aiempana vuonna.

Nyt mentiin senkin ohi.

Ruotsin edullinen kruunun kurssi ja maan suuret vaihtoautovarastot johtivat osin siihen, että naapurimaamme ohitti Saksan suurimpana autontuontimaana.

Alla olevasta taulukosta selviää, että selvästi eniten verotuspäätöksiä syntyi marraskuun loppuun mennessä sekä Ruotsissa että Suomessa pitkään suositusta Volvo V70 -mallista.

Suomalaisten suosiossa olivat myös Volkswagen Passat (taulukossa yhdistetty eri moottoriversiot ja korimallit pois lukien esimerkiksi lataushybridit)) ja Mercedes-Benz C 220. Volvo XC60 ei sekään jäänyt kauas kärkikolmikosta.

Taulukosta löytyy myös erikoisuuksia, kuten yksi Volkswagen Passat, jossa ohjauspyörä sijaitsee ohjaamon oikealla laidalla. Yhden kappaleen verran tuotiin yli 2 300 eri mallinimikettä.

Käytetty VW Passat eri versioina kiinnosti myös kovasti autonhakijoita.

Alla olevasta taulukosta käy tammi-marraskuussa tehdyt verotuspäätökset, joita kertyi 35 194 kappaletta.

Jos taulukko ei näy, katso se tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?