Uusi Traffic Management Finland -konserni vastaa jatkossa koko Suomen liikenteen hallinnasta – tässä ovat sen tytäryhtiöt

Juuri perustettu valtionyhtiö Traffic Management Finland -konserni vastaa 1.1.2019 alkaen kaikkien kulkumuotojen liikenteenohjauksesta ja -hallinnasta.

Traffic Management Finland on valtion kokonaan omistama erityistehtäväkonserni, joka toimii liikenne- ja viestintäministeriön omistajaohjauksessa.

24.12.2018 14:01

Vuoden 2019 alussa aloittaa toimintansa valtion liikenteenohjauskonserni Traffic Management Finland Group, jonka muodostavat emoyhtiö Traffic Management Finland Oy (TMF) sekä sen liikennemuotokohtaiset tytäryhtiöt.

Traffic Management Finland on valtion kokonaan omistama erityistehtäväkonserni, joka toimii liikenne- ja viestintäministeriön omistajaohjauksessa.

Konsernin tehtävänä on ”tarjota edistyksellisiä liikenteenohjaus- ja hallintapalveluita sekä varmistaa liikenteen turvallisuus ja sujuvuus vastuullisesti kaikissa liikennemuodoissa”. Se vastaa myös ohjauspalveluihin liittyvän tiedon keruusta, hallinnasta ja hyödyntämisestä.

Uuden konsernin tytäryhtiöt ja niiden vastuualueet:

• Finrail Oy vastaa rautatieliikenteen ohjauksesta ja hallinnasta

Intelligent Traffic Management Finland Oy (ITM Finland) vastaa tieliikenteen ohjauksesta ja hallinnasta

Vessel Traffic Services Finland (VTS Finland) vastaa meriliikenteen ohjauksesta ja hallinnasta

• Air Navigation Services Finland (ANS Finland) vastaa lennonvarmistuksesta

Kaikkiaan upouudessa konsernissa tulee työskentelemään koko Suomessa yhteensä reilut 1000 henkilöä.

Tammikuun alussa voimaan astuva yhtiöittämismuutos ei vaikuta Liikenne- viestintäministeriön mukaan yhteistyöhön tai tarjottaviin palveluihin ja kaikki uuteen yhtiöön liittyvä toiminta, yhteistyö ja palvelut jatkuvat keskeytyksettä, minkä lisäksi niitä myös ”kehitetään edelleen”.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?