Milla, 18, käveli suoraan autokoulusta autokauppaan – teki samalla ikäisekseen erittäin harvinaisen liikkeen - Autot - Ilta-Sanomat

Milla, 18, käveli suoraan autokoulusta autokauppaan – teki samalla ikäisekseen erittäin harvinaisen liikkeen

Tamperelainen nuori nainen kertoo maksavansa polttoaineensa itse, omilla säästöillään.

Toyotan Auris-mallit ovat tilastojen perusteella varsin yleinen näky Suomen teillä. Harvinaisempaa on kuitenkin se, että tuliterän auton ostaja on vasta 18-vuotias.

20.12.2018 6:47

Lukiossa kolmatta vuotta opiskelevalla 18-vuotiaalla Millalla on ikäänsä nähden allaan varsin harvinainen ensiauto eli upouusi Toyota.

Keskimäärin uuden auton ostajat ovat nimittäin Trafin tilastojen mukaan reilusti yli 50-vuotiaita ja jopa alle 35-vuotiasta voi tituleerata suomalaisessa autokaupassa kohtuullisen harvinaiseksi asiakkaaksi kun kysymys on ensimmäistä kertaa rekisteröitävän uuden auton kaupasta.

Harvinaisista harvinaisimpiin poikkeuksiin tuliterän auton hankkijoina kuuluvat tietysti juuri täysi-ikäisyyden saavuttaneet nuoret.

Joskin heitäkin joukosta siis löytyy.

– Ajoin inssin samana päivänä kun täytin 18 vuotta, nainen kertoo hänestä henkilöjutun tehneelle Toyota Auto Finlandin asiakaslehdelle ja sanoo kävelleensä autokauppaan suoraan autokoulusta.

Siellä vielä kotona asuvan lukiolaisen alle valikoitui ajamaton Auris Hybrid, jonka ohjehinta pyörii mallista riippuen 25 000-30 000 euron välillä.

– Pääasiassa ajan autolla koulumatkat, käyn mökillä ja kuskailen mummua kauppaan ja kyläilemään. Kesällä kävimme kavereiden kanssa Yyterissä, hän kertoo autonkäytöstään ja lisää ajaneensa Toyotallaan myös lukion vanhojentansseihin.

Polttoaineensa nuori tamperelainen maksaa kertomansa mukaan itse – säästöillään.

– Yhdellä tankillisella pääsee pitkiä matkoja, jopa 700-800 kilometriä. Se riittää noin kuukaudeksi.

Muokattu kello 15:35. Jutusta poistettu auton ostaneen henkilön sukunimi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?