EU myönsi tukea: Lisää kaasutankkausasemia Suomeen - Autot - Ilta-Sanomat

EU myönsi tukea: Lisää kaasutankkausasemia Suomeen

Euroopan unioni on myöntänyt Gasumille 2,9 miljoonaa euroa tukea kaasutankkausverkoston laajentamistyöhön Suomessa.

Tuen avulla kaasutankkausasemien verkosto kasvaa enimmillään 14 kappaleella.

18.12.2018 9:35

Uusia asemia tarvitaan vastaamaan kaasuautojen kasvaneeseen kysyntään. Taustalla on myös päästötavoite, joka on linjattu liikenne- ja viestintäministeriön työryhmän ILMO45-loppuraportissa.

– Myönnetty tuki mahdollistaa entistäkin paremmin kaasuinfrastruktuurin kehittämisen kasvavaa kysyntää vastaavaksi. Viimeisen parin vuoden aikana huimasti kasvanut kaasuajoneuvojen kysyntä niin kuluttaja- kuin yrityspuolellakin on osoittanut, että lisäasemille on tarvetta. Biokaasun liikennekäyttö edesauttaa myös Suomen kunnianhimoisten ympäristötavoitteiden saavuttamista, sanoo Gasumin biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö Jussi Vainikka yhtiön tiedotteessa.

Nyt myönnetty tuki kattaa yhteensä jopa 14 kaasutankkausaseman rakentamisen Suomessa. Tuella on vaikutus muun muassa nesteytetyn maakaasun käyttöön raskaassa liikenteessä.

Suomeen toteutettavat raskaan liikenteen tankkausasemat ovat osa Gasumin laajempaa raskaan liikenteen kaasutankkausasemaverkostoa. Yhtiön suunnitelmissa on rakentaa lähivuosina kaiken kaikkiaan noin 50 asemaa Suomeen, Ruotsiin ja Norjaan. Uudet tankkausasemat sijoitetaan logistiikkatoimintojen kannalta keskeisiin solmukohtiin, ja ne mahdollistavat nesteytetyn maa- ja biokaasun merkittävän käytön lisäämisen raskaassa liikenteessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?