Autot

Trafin tutkimus: Työsuhdeautoilun asenneilmapiiri murroksessa – näiden autojen osuus kasvussa

Julkaistu:

Työsuhdeautot
Trafin teettämän tutkimuksen mukaan työsuhdeautoilun asenneilmapiiri on murroksessa.
Työsuhdeauto vaihdetaan muutaman vuoden välein uudempaan autoon, joten niillä on merkittävä vaikutus maamme käytettynä myytävien henkilöautojen valikoimaan. Trafin teettämän tutkimuksen mukaan moni yritys tukeutuu työsuhdeautoja valitessaan erityisesti leasingyrityksen autotarjontaan.

Osa tutkimuksessa mukana olleista yrityksistä kertoi panostavansa ympäristöystävälliseen autopolitiikkaan, koska kokevat sen olevan osa yrityksen ympäristö- ja yhteiskuntavastuullista toimintaa. Huomionarvoista tutkimuksessa on etenkin se, että mukana olleiden leasingyritysten ja muiden yritysten edustajat näkevät, että tulevaisuudessa erityisesti ladattavien hybridien osuus työsuhdeautoista kasvaa.

Vapaa autoetu tai auton käyttöetu on vajaalla 80 000 autoilijalla. Määrä on pysynyt suhteellisen samana viime vuosina. Suomessa ensirekisteröidään vuosittain yhteensä noin 120 000 henkilöautoa.

Lisää ”plugareita”

Uusia ladattavia hybridimalleja on tulossa jo ensi vuonna hyvin monilta autovalmistajilta markkinoille. Esimerkkeinä mainittakoon, että ladattavia hybridejä (plug in hybrid vehicle, PHEV) tarjoavat tällä hetkellä esimerkiksi Audi, BMW, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Volkswagen ja Toyota.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Mikäli yritys käyttää työsuhdeautoina leasing-autoja, vastuullinen yritys hankkii leasing-autopalvelut yritykseltä, joka tarjoaa vaihtoehtoisilla käyttövoimilla toimivia autoja, kertoo Trafin johtava asiantuntija Outi Ampuja.

Työsuhdeautoilijoiden valinnoilla halutaan näyttää suuntaa myös yksityisautoilun kehitykselle. Siksi on ongelmallista, jos yrityksen on vaikea pyrkiä vähäpäästöiseen autoiluun ja valita esimerkiksi vaihtoehtoisilla käyttövoimilla toimivia autoja. Tähän tilanteeseen päädytään, jos leasingyritys ei kannusta uusien voimanlähdevaihtoehtojen suuntaan, tai näitä autoja ei ole leasingyrityksen valikoimassa.

Työsuhdeauton valintaan vaikuttaminen onkin merkittävä keino uudistaa maamme henkilöautokantaa ja saada vähäpäästöisiä, vaihtoehtoisilla käyttövoimilla toimivia autoja myöhemmin myös käytettyjen autojen markkinoille, Trafin tutkimus kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt