Poliisi aloittaa tehostetun pikkujouluvalvonnan perjantaina iltapäivällä - Autot - Ilta-Sanomat

Poliisi aloittaa tehostetun pikkujouluvalvonnan perjantaina iltapäivällä

Viikonloppuna puhaltaminen on tavallista todennäköisempää.

Julkaistu: 13.12.2018 13:23

Poliisi toteuttaa 24 tuntia kestävän rattijuopumusvalvontamaratonin perjantai-iltapäivästä alkaen.

Perjantaina kello 14 alkava tehovalvonta päättyy lauantaina kello 14.

Poliisin mukaan 24 tunnin aikana tehdään mahdollisimman kattavaa ja tehokasta rattijuopumusvalvontaa poliisilaitosten käytettävissä olevilla valvontaresursseilla. Valvonnan pääpaino on illan ja yön liikenteessä.

– Pikkujoulujuhliin lähdettäessä auto on syytä jättää kotiin ja käyttää esimerkiksi julkisia kulkuvälineitä, jos aikoo juhlistaa pikkujouluja alkoholilla. Tärkeää on myös muistaa se, että jos illalla on tullut nautittua alkoholipitoisia juomia, voi päihteet näkyä veressä vielä seuraavana aamuna ja jopa vielä päivälläkin, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta muistuttaa.

Vuositasolla rattijuoppoja jää kiinni noin 18 000. Poliisin tehostetussa pikkujoululiikenteen valvonnassa vajaa kuukausi sitten tavattiin ratista kahden viikonlopun aikana yhteensä 252 rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa, joista 75 kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Rattijuopumusvalvontaa tehdään nyt, koska rattijuopumustehtävien ja -rikosten määrät ovat suurimmillaan marras-joulukuun viikonloppuöinä. Myös alkoholista johtuvat onnettomuudet keskittyvät tähän ajanjaksoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?