Autot

Laskelma julki: Näin monta sähköautoa voidaan ladata vuodessa kun ison suomalaisen autoliikkeen katolle asennetaan aurinkopaneelit

Julkaistu:

Aurinkoenergia
Vehon Vantaan toimipisteessä on käynnistynyt aurinkoenergian hyödyntäminen. Kun autoliikkeestä on kysymys, kannattaa aurinkosähkö käyttää tietysti erilaisten sähköautojen lataamiseen.
Kaikkiaan kyseisen kiinteistön katolle on asennettu 128 aurinkopaneelia käsittävä järjestelmä, jonka nimellisteho on 35 kWp ja vuosituotto noin 28-31 megawattituntia (MWh).

Vehon yritys- ja brändiviestinnän päällikön Karin Bäcklundin mukaan nykyisin myynnissä olevien ladattavien Mercedes-Benz-hybridihenkilöautojen akkukapasiteetti on 6,8 – 8,6 kWh eli töpselihybridiautoja voidaan ladata vuodessa kyseisen liikkeen tuottamalla aurinkosähköllä 3 250 – 4 550 kertaa.

Verrokiksi lukuun kannattaa ottaa luonnollisesti täyssähköauto, kuten vaikkapa lokakuun alussa 2018 Pariisin autonäyttelyssä esitelty ja ensi vuonna myyntiin tulevan Mercedes-Benz EQC, jonka akkukapasiteetti on noin 70 kWh.
Kyseinen luku tarkoittaa sitä, että EQC-tayssähköauton tapaista ajoneuvoa voidaan vastaavasti ladata autoliikkeen omalla aurinkosähköllä vuodessa 400 - 440 kertaa. Laskelma on luonnollisesti esimerkinomainen, sillä aurinkosähkön tuottoon vaikuttaa usea eri tekijä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vehon mukaa investointi on kannattava muun muassa siksi, että yhtiö on jo sitoutunut pienentämään tuottamaansa ympäristökuormaa.

– Uskomme, että kestävä ja vastuullinen toiminta punnitaan teoissa, toteaa Veho Henkilöautot -liiketoiminnasta vastaava johtaja Kari Halonen.

Ota kantaa

Voisitko kuvitella lataavasi omaa sähköautoasi oman aurinkovoimalasi tuottamalla energialla?

Kyllä 60% Ehkä 10% En 29%
Ääniä yhteensä 7197

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt