Autot

Tutkimus: Tienkäyttäjät yhä tyytymättömiä teiden kuntoon – asiantuntija kertoo, miksi edes lisäraha ei ole auttanut

Julkaistu:

Liikenne
Liikenneviraston teettämä tutkimus tienkäyttäjien tyytyväisyydestä teiden kuntoon viime kesältä kertoo, että korjausvelkarahoitus ei ole riittänyt tyytyväisyyden parantamiseen.
Kielteisemmät arviot annettiin seutu- ja yhdysteistä. Niiden kuntoon on tyytyväisiä alle viidennes vastaajista, kun tyytymättömiä oli 54 prosenttia. Kaksi vuotta sitten tehtyyn vastaavaan tutkimukseen verrattuna yksityisautoilijoiden tyytyväisyys maanteiden tilaan ja kuntoon kokonaisuudessaan oli hieman laskenut.

Tyytyväisiä oli nyt 35 prosenttia, eli saman verran kuin vuonna 2016, mutta tyytymättömien osuus oli kasvanut 36 prosentista 39 prosenttiin.

Yli puolet raskaan liikenteen kuljettajista tyytymättömiä

Raskaan liikenteen kuljettajat olivat yksityisautoilijoita paljon kriittisempiä. Pääteiden kuntoon ammattiautoilijoista alle kolmannes oli tyytyväisiä ja peräti 44 prosenttia oli tyytymättömiä. Muiden maanteiden kuntoon ammattikuljettajista tyytyväisiä oli vain 9 prosenttia ja tyytymättömiä peräti 67 prosenttia.

Raskaan liikenteen tienkäyttäjien tyytyväisyys maanteiden tilaan ja kuntoon kokonaisuudessaan on heikko: tyytyväisiä oli vain 18 prosenttia ja yli puolet vastaajista oli tyytymättömiä maanteiden kuntoon kokonaisuutena.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Miksi korjausvelan lisärahoitus ei parantanut tienkäyttäjien tyytyväisyyttä?

Suomen tieverkko on päässyt rapistumaan kunnossapitoon osoitetun niukan rahoituksen seurauksena ja korjausvelka on kasvanut vuosi vuodelta. Hallitus myönsi liikenneväylien korjausvelan vähentämiseen lisärahoitusta vuosille 2016–2018.

– Tällä lisärahoituksella kyettiin pysäyttämään kertyneen korjausvelan kasvu, mutta ei parantamaan olennaisesti teiden kunnon tasoa aiempaan verrattuna, tilannetta pohtii tienpidon asiantuntija Juho Meriläinen Liikennevirastosta.

Tienkäyttäjien koko ajan kasvava tyytymättömyys tasaantui suunnilleen samalle tasolle, jolle se oli kohonnut vuonna 2016.

Ota kantaa

Ovatko tyypillisesti käyttämäsi väylät tarpeitasi vastaavassa kunnossa?

Ovat, täysin 7% Ovat, mutta vain osittain 35% Eivät ole 59%
Ääniä yhteensä 3569

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat