Autot

Keskon iso pomo Hämeen Sanomille: Verotus lyö korville Suomen päästötavoitteita

Julkaistu:

Verotus lyö korville Suomen päästötavoitteita, sanoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander
Keskon pääjohtaja moittii Suomen käytettyjen autojen trendikehitystä.

Henkilöautoiksi tuodaan käytettyjä saastuttavia dieseleitä ja verotus lyö korville Suomen päästötavoitteita sekä autokauppaa, toteaa Keskon pääjohtaja Mikko Helander Hämeen Sanomille.

Keskon pääjohtaja Mikko Helander on erittäin tyytymätön Suomen autoverotukseen. Hänen mielestään sillä lyödään sekä Suomen päästötavoitteita että autokauppaa. K-ryhmä työllistää 42 000 työntekijää, ja on autokaupassakin merkittävä tekijä maassamme. K-Auto tuo maahan muun muassa Volkswagenia, Audia ja Seatia.

– Tänä vuonna tuodaan Suomeen ulkomailta ennätyksellinen määrä käytettyjä henkilöautoja. Nämä ovat keskimäärin noin vuosimallin 2000, verrattain saastuttavia dieseleitä, jotka eivät täytä EU:n dieselautoille nykyisin määräämiä tiukempia normeja, Helander toteaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kun EU:n päästömittauksia muutettiin WLTP-aikaan, Suomen henkilöautoverotusta piti korjata kustannusneutraalisti syyskuun alusta. Muutos ei kuitenkaan ollut neutraali. Ilta-Sanomat uutisoi WLTP-päästömittausten mukanaan tuomista haasteista jo vuoden 2015 ensimmäisinä päivinä.
Helanderin mielestä asiat ovat menneet pieleen. Hänestä uusien autojen myynnin pudotus ja vanhojen autojen maahantuonti on räikeä epäkohta.

– Syyskuun alun jälkeen uusien henkilöautojen myynti on pudonnut 25 prosenttia viime vuodesta. Tämä lyö korville Suomen tavoitteita päästöjen vähentämisestä. Vanhat autot eivät myöskään ole niin turvallisia liikenteessä kuin uudet, Helander hämmästelee Suomen tilannetta.

Lue lisää: Ilouutinen nykyautojen omistajille – tämä veronkorotuksen uhka on luultavasti sittenkin väistymässä

Helander sanoo, että hänellä on kuitenkin käsitys, että hallitus ymmärtää tilanteen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Luotan siihen, että nopeasti löydetään keinot, jolla tämä kehitys lopetetaan. K-ryhmä on Suomen mittakaavassa merkittävä tekijä, sillä se työllistää 42 000 työntekijää, muistuttaa Helander.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt