VIP & Flying Finns lensi ISTV:n kautta tv-sarjaksi - Autot - Ilta-Sanomat

VIP & Flying Finns lensi ISTV:n kautta tv-sarjaksi

Suomalaisten hurjapäiden seikkailu Plymouth VIP -kiihdytysautolla Yhdysvaltain Drag Weekille sisälsi paljon draamaa sairaalareissuineen ja hajonneine moottoreineen. Nyt reissu jatkuu televisiosarjassa!

29.11.2018 8:47

ISTV seurasi VIP & Flying Finns -ryhmän tarinaa Amerikan mantereella syksyllä 2017 sitä mukaa, kun ryhmä lähetti reissun käänteistä videoita Suomeen. Drag Week on haastava katuautojen kiihdytyskisa, jossa varsinaisten kiihdytysajojen välissä pitää ajaa pitkät siirtymätaipaleet seuraaville kisapaikoille. Eli auton pitää olla maantiekelpoinen ja lisäksi matkassa pitää itse kuljettaa kaikki tarvittavat varaosat ja työkalut.

Ensimmäisenä Suomessa täysin rakennetulla autolla kisaan osallistumaan lähti porukka, jossa Plymouth VIP -kilpuria ajoi Janne Uskali ja apukuljettajana-mekaanikkona toimi Jyrki Aukio. Ja toki mukana oli muuta tiimiä tukemassa matkaa.

No, itse kisa meni tiimiltä pahasti pieleen, kuten Ilta-Sanomien lukijat syyskuulta 2017 muistavat.

Mutta reissulla tapahtui sen verran paljon dramaattisia hetkiä ja hyviäkin kokemuksia, että matkalta kertyneestä videomateriaalista ja uudelleen kuvatuista haastatteluista syntyi televisiosarja, joka tarjoilee äärimmilleen ja välillä sen ylikin viritettyjä moottoreita, hurttia huumoria ja suomalaista draamaa.

  • Kymmenosainen ”Flying Finns – Amerikan valloitus” alkaa torstaina 29.11.2018 AlfaTV:llä klo 21.00.

  • Lisätietoja ohjelman omalla Facebook-sivulla tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?