Saksalaiset premium-autot vyöryvät ensi vuonna uusin mallein markkinoille - Autot - Ilta-Sanomat

Saksalaiset premium-autot vyöryvät ensi vuonna uusin mallein markkinoille

Audi, BMW, Mercedes-Benz ja Porsche vyöryttävät ensi vuonna uusia malleja markkinoille runsaasti.

Mercedes-Benz EQC on yksi ensi vuoden sähköautouutuuksista.­

26.11.2018 15:30

Vuosi 2019 on saksalaisille premium-valmistajille kiireinen. Niin Audi, BMW, Mercedes-Benz kuin Porschekin tuovat mallistoonsa lukuisia uusia tai uudistettuja autoja.

Audin uutuuksista tärkeimmät ovat sähköauto e-tron, pieni SUV SQ2 sekä sen iso-isoveli SQ8, kevyesti maastohenkinen A6 Allroad, S6 ja S6 Avant, S7 Sportback, A8 V8, Q7 facelift, sekä uudet Q4 ja A3. Näiden lisäksi Audilta saadaan lukuisia muita pienempiä päivityksiä.

Pistokehybrideitä BMW:ltä

BMW:llä on myös oltu ahkeria, ja esiteltävää riittää koko vuodeksi. Luvassa ovat kokonaan uusi 3-sarja, Z4, X7, X3:n ja X4:n M-versiot, 3-sarjan farmariversio, sähköauto e-Mini, uusi 1-sarjalainen, X5:n ja 3-sarjan PHEV-pistokehybridiversiot sekä 8-sarjan Gran Coupé ja 8M Coupè. Faceliftiä odotellaan X1:stä ja 7-sarjasta.

Mercedes-Benzin ensimmäinen sähköauto

Mercedes-Benzin vuosi tulee olemaan suorastaan hengästyttävä. Tulossa ovat uudet GLE, B-sarja, täyssähköauto EQC, CLA, GLS, CLA Shooting Brake, GLA ja GLE Coupé. Faceliftit saavat V-sarja, GLC ja GLC Coupé sekä Smartit Fortwo ja Fortwo. Niinkään facelift tulee AMG GT-malleihin Coupé ja Roadster.

Porsche luottaa 911:een

Porsche on niin ikään ollut työn touhussa, sillä sen on tarkoitus esitellä uudet mallit legendaarisesta 911:stä Carrera (S) ja Carrera (S) Cabrio-versioina, joiden lisäksi uutuuksia ovat 718 Boxster T, 718 Cayman T, 911 Speedster, Cayenne Turbo S e-hybrid, Cayenne Coupé ja täyssähköauto Taycan. Macan saa faceliftin keväällä.

Ottaen huomioon että tässä olivat vain tietyn segmentin uutuudet, on ensi vuodesta tulossa uutuusautorintamalla hyvin kiireinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?