Autot

Autoliiton johtaja: Tästä johtuu dieselveron poistoa vaativan kansalaisaloitteen valtava suosio

Julkaistu:

Liikenteen verotus
Autojen käyttövoimaveron eli kansanomaisesti dieselveron poistamista vaativa kansalaisaloite kerää allekirjoituksia edelleen kovaa vauhtia.
Jättisuosion saaneen aloitteen ennätysnopea eteneminen eduskuntakäsittelyyn kertoo Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Niemisen mukaan yksinkertaisesti autoilun merkityksestä tavallisille suomalaisille.

– Auto on jokapäiväinen arjen mahdollistaja, ei mikään luksustuote. Kustannusten nousu kolahtaa valtaosaan suomalaisista. Töihin on mentävä ja lapset pitää hakea ajoissa päiväkodista jatkossakin, joten liikkumismenojen kasvu on pois muusta kulutuksesta, Nieminen sanoo.

Vaikka käyttövoimavero kulkee kansan suussa dieselveron nimellä, kerätään sitä myös sähkö- ja kaasuautoista sekä pistokehybrideistä eli kaikista autoista jotka käyttävät muuta kuin bensiiniä polttoaineena.
Käyttövoimaveroa on perusteltu polttoaineiden erilaisten verokantojen tasaamisella. Dieselin ja bensiinin hintaero vaihtelee monen eri tekijän mukaan toisistaan riippumatta eli välillä ero on suurempi ja välillä pienempi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tällä hetkellä dieselin polttoainevero litralta on noin 17 senttiä bensiiniä alempi. Kun tähän lisätään vielä arvonlisävero, niin kuluttajahinnoissa dieselin vero on reilut 20 senttiä litralta bensiiniä vähemmän. Vastaavasti dieselin veroton litrahinta on nyt noin 17 senttiä bensiiniä enemmän.
– Käyttövoimaveron poisto on houkutteleva ajatus, mutta sitä ei pidä tehdä polttoaineveroa korottamalla. Viimeksi kun käyttövoimaveroa alennettiin, nousi dieselpolttoaineen vero alveineen 13 sentillä litralta, Nieminen sanoo.

Polttoaineveroja on korotettu vuoden 2011 jälkeen jo neljä kertaa ja joka kerralla dieselpolttoaineesta maksettava vero on noussut bensiiniä enemmän. Tämä on aiheuttanut dieselin ja bensiinin hintaeron kaventumista.

Kaikkiaan bensiinin vero on noussut vuoden 2012 tasosta arvonlisäveroineen noin 6,5 senttiä litralta ja dieselin vero reilut 7,5 senttiä litralta. Vuoden 2011 tasosta bensiinin hintaan on tullut arvonlisäveroineen 9,4 senttiä lisää veroa kun taas dieselin vero on noussut peräti 20,6 senttiä litralta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
– Dieselpolttoaineen veronkorotukset ovat olleet kohtuuttomia ja hallituksen tulisi toimia liikkumisen kustannusten hillitsemiseksi. Yli 90 prosenttia henkilöliikenteestä ja kaksi kolmasosaa tavaroista kulkee kumipyörillä ja varsinkin raskas liikenne käyttää dieselpolttoainetta, Nieminen toteaa.

– On hyvä, että kansalaisaloite etenee nyt eduskuntaan, joka joutuu ottamaan kantaa suomalaisia koskettavaan asiaan. Toivottavasti jo nyt istuva eduskunta katsoo asian tärkeäksi ja käsittelee sen ennen toimikautensa päättymistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt