Autoala aloitti kampanjan – ”vain harva meistä pärjää pelkästään pyöräillen” - Autot - Ilta-Sanomat

Autoala aloitti kampanjan – ”vain harva meistä pärjää pelkästään pyöräillen”

Autoala aloitti tänään uuden kampanjoinnin autoilun puolesta.

Pyöräily onnistuu Suomessakin monenlaisessa kelissä – muttei nyt ihan aina.

9.11.2018 12:37

Autoala muistuttaa vastoin arvostelijoiden viestiä, että auto on välttämättömyys.

”Autoilu nousee useimmiten esiin päästöjen, turvallisuuden ja tilantarpeen kannalta ongelmallisena kulkutapana. Samalla kuitenkin unohtuu, että liikenne ja autoilu ei ole itseisarvoista – matkaa ei tehdä kulkemisen vuoksi eikä tavaraa siirretä kuljettamisen vuoksi,” ala tähdentää kannanotossaan.

Vapaus valita auto -ohjelma tarjoaa informaatiota autoilun hyödyistä ja vaikutuksista. Tänään käynnistynyt kampanjointi näkyy ja kuuluu niin tv:ssä ja radiossa kuin sosiaalisessakin mediassa.

Autoala tuottaa Vapaus valita auto -ohjelmatunnuksen alla tulevien vuosien aikana runsaasti taustatietoa ja keskustelun avauksia esimerkiksi autoilun merkityksestä, ilmasto- ja ympäristövaikutuksista, liikenneturvallisuudesta ja liikenteen verotuksesta.

– Suomen kaltaisessa maassa auto on monelle välttämättömyys. Kotitaloudet käyttävät kaikkia kulkutapoja – vain harva meistä pärjää pelkästään pyöräillen tai joukkoliikenteellä. Kun tilanne sitä vaatii, meillä tulee olla vapaus valita myös auto, sanoo Autotuojat ja -teollisuus ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio.

Autoala tähdentää sitoutumistaan ilmastonmuutoksen torjumiseen ja ilman laadun parantamiseen. Autojen polttoaineenkulutus ja päästöt ovatkin vähentyneet merkittävästi ja tulevaisuudessa uusiutuvat käyttövoimat tuovat paljon mahdollisuuksia päästöjen vähentämiseen.

Tieliikenne aiheuttaa noin viidenneksen kasvihuonepäästöistä.

– Ilmastokeskustelussa liikenne korostuu, mikä on tärkeää, mutta samalla usein unohtuu, että henkilöautoliikenne aiheuttaa kymmenesosan Suomen kasvihuonekaasupäästöistä, muistuttaa Autoalan Keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissa.

Tällä vuosituhannella uusien autojen hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet noin kolmanneksella. autoala muistuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?