Tällaisia ovat matkailuun tarkoitetulla ajoneuvolla kulkevien eurooppalaisten ääripäät – yli 3 800 vastaajaa 9 eri maasta

Matkailuajoneuvoja valmistava Erwin Hymer Group tutki matkailuautoilijoiden ja -vaunuilijoiden kansallisia eroavaisuuksia. Ääripäät löytyivät Hollannista ja Italiasta.

Auto vai vaunu? Euroopan eri maiden camping-kulttuureissa on eroja.

Omalla vaunullaan ennalta valittuun kohteeseen matkustava hollantilainen – sekä tasan kahden viikon lomallaan vuokratulla matkailuautolla siellä täällä muutaman päivän ajan kulkeva italialainen.

Siinä matkailuajoneuvojen käyttäjäprofiilien kaksi ääripäätä, jotka selvisivät Düsseldorfin Caravan 2018 -messuilla julkistetusta Erwin Hymer Groupin teettämästä tutkimuksesta.

Suomea kyseisessä matkailuajoneuvotutkimuksessa ei käsitelty, mutta naapurimaitamme Norjaa ja Ruotsia sekä seitsemää muuta Euroopan maata kylläkin.

Tuloksista selvisi muun muassa se, että matkailuvaunut ovat matkailuautoihin nähden ylivoimaisesti suositumpia Iso-Britanniassa (vaunut 72%), kun taas Italiassa tilanne on lähes täysin päinvastainen (autot 83%).

Eroavaisuuksien ohella otanta paljasti myös yhteneväisyyksiä, kuten sen, että tyypillisin matkailuajoneuvon käyttäjä on kaikissa maissa suunnilleen samanlainen eli keskimäärin 39-vuotias kolmihenkiseen perheeseen kuuluva, työssä käyvä henkilö.

Suomalaisittain tutkimuksen kiinnostavimpiin anteihin kuului muun muassa se, että myös ruotsalaiset ja norjalaiset matkailuajoneuvoilijat arvostavat käyttämillään leiripaikoilla ennen kaikkea hyvää järjestystä ja kaikkinaista siisteyttä.

Freizeit- und Tourismusberatung GmbH:n teettämään tutkimukseen vastasi yhteensä 3800 18-69 -vuotiasta henkilöä Alankomaista (Hollannista), Iso-Britanniasta, Italiasta, Itävallasta, Norjasta, Ranskasta, Ruotsista, Saksasta ja Sveitsistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?