Käytetyn Volvon ostanut mies riiteli ruostevaurioista – myyjä hyvitti, ostaja ei tyytynyt siihenkään - Autot - Ilta-Sanomat

Käytetyn Volvon ostanut mies riiteli ruostevaurioista – myyjä hyvitti, ostaja ei tyytynyt siihenkään

Volvo V70. Kuvan auto on kuvattu vuonna 2009.

Julkaistu: 22.11.2018 6:50

Ostaja löysi heti kaupanteon jälkeen seitsemän vuoden ikäisen Volvo V70:n maalipinnasta vaurioita.

Hieman yli 200 000 kilometriä ajetun auton kylki oli naarmuilla ja pinnassa oli jälkiä kiveniskuista. Myös katon maalipinnasta tuli sanomista. Kolme kuukautta autokaupan jälkeen ostajan mielestä ruostevauriot olivat edelleen levinneet.

Myyjä hyvitti ostajalle katon maalaamisesta ja tuulilasin vaihtamisesta syntyneet korjauskustannukset.

Ostaja ei tyytynyt siihen, vaan hän vei riidan edelleen kuluttajariitalautakuntaan ja vaati että myyjäliike hyvittää maksamiensa 950 euron katon maalauksen lisäksi ja 200–300 euroa tuulilasin yläpuolella olevien ruostevaurioitten maalaamisesta.

Myyjä kiisti uudet vaatimukset, vetosi auton ikään ja ajettuihin kilometreihin ja piti vaurioita tavanomaisena kulumisena. Niiden perusteella ostaja ei voinut edellyttää auton olevan uuden veroinen.

Lautakunta totesi, että myyjäliike oli hyvittänyt jo maalauksen ja tuulilasin vaihdon kustannukset. Se totesi myös, että ikä ja ajetut kilometrit huomioiden ei ole epätavallista että autossa olisi jo ruostevaurioitakin.

Lautakunta piti ruostevaurioiden korjauskustannuksia tavanomaisina huoltokustannuksina, jotka tulisivat ennen pitkää omistajan maksettaviksi. Se totesi myös, etteivät korjauskulut nouse edes kohtuuttoman suuriksi.

Lautakunta kesäkuinen ratkaisu oli yksimielinen, eikä se suosittanut hyvitystä ostajalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?