Erikoinen pysäköintiin liittyvä näpistyssarja Lahdessa

Julkaistu:

Ilkivalta
Lokakuun alkupuolella Lahdessa tapahtui erikoinen rötös, kun kymmenistä pysäköintiautomaateista varastettiin lyhyessä ajassa mobiilipysäköinnin ohjekyltit
Varkaus huomattiin, kun puuttuvista kylteistä alkoi tulla nopeassa tahdissa havaintoja ympäri Lahtea, minkä jälkeen Lahden Pysäköinti Oy:n huoltomiehet suorittivat pysäköintiautomaattien kattavan tarkastuksen.

Omituiseksi tapauksen tekee se, että automaattien ohjekylteillä tuskin on muuta järkevää käyttöä kuin pysäköijän opastaminen.
– Erikoista nyt tapahtuneessa varkaudessa on myös se, että kylttejä ei ole löytynyt mistään lähiympäristöstä. Mitä ihmettä joku voi kylteillä tehdä? Niillä ei mielestämme ole mitään muuta käyttötarkoitusta kuin pysäköinnin opastus. Mutta mistä sitä tietää, jos kyltit ilmestyvät vaikka digitalisaatiota kuvaavaan nykytaiteelliseen teokseen jossain vaiheessa, EasyParkin asiakkuuksista vastaava Joel Pallaskorpi ihmettelee.

Pallaskorven mukaan yhteinen omaisuus eli pysäköintiautomaatit eivät kuitenkaan ilkityön yhteydessä vahingoittuneet.
– Toki kylttienkin uusiminen tuo lisäkustannusta asennuksineen, mutta se on pientä verrattuna pysäköintiautomaattien korjaamiseen. Siihen olisikin uponnut tuhansia veronmaksajien euroja, Pallaskorpi toteaa.

Lahden pysäköintiautomaattien uudet mobiilipysäköinnistä kertovat ohjekyltit on nyt tilattu ja ne saadaan asennettua paikoilleen lokakuun loppuun mennessä.

Mahdolliset vihjeet kadonneista pysäköintikylteistä voi ilmoittaa Lahden poliisille.

Ota kantaa

Uskotko kadonneiden mobiilimaksukylttien vielä löytyvän?

Kyllä 26% En 74%
Ääniä yhteensä 1738

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt