Tienkäyttömaksua valmistellaan jo – kansanedustaja: Seuraavana projektina kevyemmin verotettu diesel - Autot - Ilta-Sanomat

Tienkäyttömaksua valmistellaan jo – kansanedustaja: Seuraavana projektina kevyemmin verotettu diesel

Hallituksen esitys vinjetistä on paraikaa valmisteilla valtiovarainministeriössä, kirjoittaa kansanedustaja Ari Jalonen puolueensa verkkosivuilla.

Sinisten kansanedustaja Ari Jalonen kannattaa ammattidieselin käyttöönottoa.

29.10.2018 13:35

– Suomi on yksi niistä harvoista EU-maista, joissa ei ole käytössä raskaan liikenteen tienkäyttömaksua eli vinjettiä. Ulkomaalaiset rekat saavat huristella meidän verorahoillamme ylläpidetyillä teillä ilmaiseksi, mutta suomalainen rekkamies joutuu maksamaan tienkäyttömaksun ulkomailla ajaessaan. Tällainen ei käy laatuunsa. Sen vuoksi Suomessakin otetaan vihdoin käyttöön vinjettimaksu raskaalle liikenteelle.

Näin kirjoittaa nyt kansanedustaja Ari Jalonen puolueensa eli Sinisen Tulevaisuuden verkkosivulla.

Vinjetin käyttöönotto on Jalosen mielestä hyvä uudistus, mutta se ei sinisille riitä. Jalosen blogissa väläytetäänkin jo sinisten seuraavaa projektia eli ammattidieselin käyttöönottoa.

Käytännössä termi ammattidiesel tarkoittaa perusdieseliä kevyemmin verotettua dieselpolttoainetta, joka on tarkoitettu raskaan liikenteen käyttöön. Tällä hetkellä ammattidieseliä on myytävänä EU-maista muun muassa Ranskassa.

– Käyttöönotto voidaan hoitaa helposti, kun digitalisaatio on apunamme. Alemmat logistiikkakustannukset tarkoittavat parempaa kilpailukykyä suomalaisille yrityksille. Parhaimmillaan hyödyt tuntuisivat kaikkien meidän rahapussissa, kun alentuneet logistiikkakustannukset hillitsisivät ostoskoriemme hinnannousua, Jalonen kuvailee blogissaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?