KSML: Anne Berner väläyttää nopeusrajoitusten nostamista moottoriteillä - Autot - Ilta-Sanomat

KSML: Anne Berner väläyttää nopeusrajoitusten nostamista moottoriteillä

Liikenneministeri Anne Berner.

Liikenneministeri Anne Berner.

Julkaistu: 27.10.2018 21:45

Liikenne- ja viestintäministerin mukaan kokeilulle on hyvät lainsäädännölliset puitteet.

Voisiko moottoritiellä ajaa jatkossa 130 kilometriä tunnissa nykyisen 120:n nopeusrajoituksen sijaan?

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) mukaan moottoritien maksiminopeus voitaisiin nostaa kokeiluluontoisesti ja tietyin ehdoin 130 kilometriin tunnissa moottoriteillä, jotka täyttävät lainsäädännön ja määräysten vaatimukset jo tällä hallituskaudella, kertoo Keskisuomalainen.

– Lainsäädännölliset edellytykset ovat tällä hetkellä siihen, että nopeusrajoitusten nostamista voidaan arvioida kokeiluluonteisesti ja esimerkiksi tietyillä tieosuuksilla ja liikennetilanteen sen salliessa.

Bernerin kommentit ovat vastaus kansanedustaja Timo Heinosen (kok) kirjalliseen kysymykseen. Heinonen tiedusteli hallituksen suhtautumista kokeiluun, jossa nopeusrajoitusta nostettaisiin Helsinki–Tampere-moottoritiellä 130 kilometriin tunnissa tämän hallituskauden aikana.

Heinonen perusteli kokeilun tarvetta kohentuneella liikenneturvallisuudella ja liikenteen sujuvuuden parantamisella. Hän viittasi Tanskaan, jossa maksiminopeuden nosto moottoriteillä 130 kilometriin tunnissa on vähentänyt ylinopeuksia.