Autot

Miksi Suomessa valmistettava A-Mersu ei osaa suomea? Näin vastaa kehityspomo

Julkaistu:

PUHEOHJAUS
Mercedes-Benz A-sarja täydentyy ja alkaa oppia pian myös suomen kieltä.
Uudessakaupungissakin valmistettavaan Mercedes-Benzin A-sarjaan on tulossa nopealiikkeinen täydennys: Mercedes-AMG A 35 4Matic. Saataville tulevaan tehokkaaseen AMG-perheen uutuuteen istutettava 2,0-litrainen turbomoottori perustuu A-sarjan nelisylinteriseen M 260 -moottoriin.


Auton suorituskyvyssä huomion kiinnittävät nopea kaasuvaste, 400 newtonmetrin vääntömomentti sekä ajamisen iloa ruokkiva äänimaailma. Elektronisesti ohjautuva AMG Performance 4Matic -neliveto säätää vääntömomentin jaon akseleiden välillä reaaliajassa, perustuen vallitsevaan kitkaan ja kuljettajan ajotapaan.


Auto kiihtyy 0-100 km/h nopeuteen 4,7 sekunnissa, ja huippunopeus on totutusti rajoitettu lukemaan 250 km/h. Autossa on seitsemänportainen kaksoiskytkinvaihteisto. Ilta-Sanomat tutustuu Mercedes-AMG A 35 4Maticiin ensi kuun aikana.

Entä puheohjaus?

Mercedes-Benzistä ja uudesta A-sarjasta kiinnostuneille on toinenkin huomiota herättävä aihe: uusi MBUX-järjestelmä, jossa toimii myös puheohjaus. Puheohjaukseen on ohjelmoitu jo 23 eri kieltä, muun muassa englanti, saksa, ranska, venäjä, peräti viisi eri kiinan murretta, japani, korea, ruotsi ja jopa hollanti – mutta ei suomen kieltä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Saattaisi ajatella, että koska A-sarjaa valmistetaan myös Suomessa, asiaan olisi jo ehditty kiinnittää huomiota, mutta näin ei kuitenkaan ole. Valmistusmaan myötä ei ole mitään erityisasemaa.


Kysyimme hiljattain päättyneessä Parisiin autonäyttelyssä Mercedes-Benzin MBUX-järjestelmän ja etenkin sen puheohjausjärjestelmän kehityksestä vastaavalta Georges Massingilta, milloin Mercedes-Benzit alkavat ymmärtää myös suomen kieltä?

– Tällä hetkellä fokus on päämarkkinoilla, joilla on enemmän vetovoimaa. Suomenkielisyyttä joudutaan siis vielä odottamaan, mutta ei enää kovin pitkään, sillä A-sarjaan on tulossa facelift vuonna 2020, ja silloin viimeistään saamme asian kuntoon, Massing kertoi Ilta-Sanomille.

Odotusaikaa on siis jäljellä maksimissaan parisen vuotta, ja sen jälkeen myös pienempien markkinoiden kielet saadaan haltuun. Massing on itse syntynyt Kamerunissa, jossa viralliset kielet ovat englanti ja ranska. Sittemmin hän on muuttanut pois maasta, ja asuu kertomansa mukaan enimmäkseen Ranskassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt