Autot

Yle: Yllättävä muutos käytettyjen autojen tuonnissa

Julkaistu:

Käyteytyt autot
Saksasta virtaa käytettyjä dieselautoja muille maille, mutta Suomeen niitä tuodaan aiempaa vähemmän, käy ilmi Yleisradion uutisesta.
Monet suomalaiset ovat pitkään ostaneet Saksasta käytettyjä autoja, jotka ovat olleet isoja ja niissä on ollut dieselmoottori. Kurssi on nyt kääntymässä.

Ylen uutisesta käy ilmi, että Suomeen tuotiin viime vuonna 9 045 dieselkäyttöistä autoa Saksasta. Kaikista Saksan tuontiautoista dieseleiden osuus oli viime vuonna 77,7 prosenttia. Tämän vuoden osalta vertailukelpoiset tilastot löytyvät heinäkuun loppuun saakka. Kaikista Saksan tuontiautoista dieseleiden osuus on alkuvuonna laskenut 73,3 prosenttiin.

Saksassa useat kaupungit ovat määränneet saastuttavimmat dieselautot ajokieltoon kaupunkien keskustoissa. Siksi dieseleistä halutaan eroon.

Tilastojen mukaan käytettyjen autojen maahantuonti Saksasta näyttäisi vähentyvän ja tuonti halvan kruunun Ruotsista selvästi lisääntyvän. Viime vuonna Saksasta tuotiin kaikkiaan 12 369 autoa, joista 9 045 käyvät dieselillä, Yle kirjoittaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös uusien dieselautojen kysyntä on edelleen laskusuunnassa. Nyt niiden osuus on neljännes uusien autojen ensirekisteröinneistä.

Ladattavien hybridien osuus kasvaa koko ajan myös yksityistuonnissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt