Autot

Viiden hengen moottorikelkat halutaan edistämään matkailua

Julkaistu:

SÄÄNTELY
Hallitus esitti tänään, että nykyistä suurten moottorikelkkojen käyttö mahdollistettaisiin tarkoitukseen soveltuvilla ja erikseen osoitetuilla moottorikelkkailureiteillä.
Hallitus esitti ajoneuvolain, ajokorttilain, maastoliikennelain ja tieliikennelain muuttamista tänään torstaina. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner iloitsi esityksen etenemisestä lvm:n tiedotteessa.

– Tämä lakiesitys on hyvä esimerkki siitä, miten sääntelyä keventämällä voimme helpottaa yritystoimintaa. Moottorikelkkailu on tärkeää muun muassa Lapin matkailulle, ja nykyinen sääntely rajoittaa tätä toimintaa, ministeri Berner sanoo.

Esityksessä moottorikelkan määritelmää muutettaisiin siten, että määritelmään lisättäisiin raskas moottorikelkka. Se olisi maksimissaan 0,8 tonnin painoinen eli 300 kiloa nykyistä moottorikelkkaa suurempi moottorireki, jossa voisi olla kuljettajan lisäksi tilaa enintään neljälle henkilölle. Kuljettamiseen vaadittaisiin moottorikelkan kuljettamista vastaavasti T-luokan ajo-oikeus.
Moottorikelkkasafarit ja -ajelut ovat merkittäviä matkailupalveluita, mutta moottorikelkan nykyinen määritelmä rajoittaa soveltuvan kaluston valintaa. Muutoksen myötä myös raskaalla moottorikelkalla saisi ajaa sellaisilla moottorikelkkailureiteillä, jotka on erikseen merkitty niille sallituiksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Reitin soveltuvuuden arvioisi reitin pitäjä. Raskaiden moottorikelkkojen käyttö sallittaisiin moottorikelkkailureittiä osoittavan liikennemerkin yhteyteen asetettavalla lisäkilvellä.

Muutokset on tarkoitus saada voimaan 1. tammikuuta 2019 eli vielä tulevan talven matkailukautena.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt