Peltipoliisien valvonnan alle halutaan nyt uusi liikkujaryhmä - Autot - Ilta-Sanomat

Peltipoliisien valvonnan alle halutaan nyt uusi liikkujaryhmä

Liikenneturva haluaa viritetyt mopot tiukempaan valvontaan.

Automaattivalvonnan mahdollisuuksia tulisi kehittää siten, että se koskisi myös kaksipyöräisiä, Liikenneturva esittää.­

11.10.2018 6:49

Päätehtävänään tieliikenteen turvallisuutta edistävän Liikenneturvan mielestä automaattivalvonta pitäisi ulottaa kattamaan autojen lisäksi myös kaksipyöräiset kulkuvälineet.

Liikenneturvan lausunto löytyy liikenne- ja viestintäministeriön valmisteilla olevasta mopo- ja moottoripyörästrategiasta.

”Valvonta edellyttää sekä rekisteritunnuksen lukemista että henkilön tunnistamista, minkä vuoksi käytännössä kaksipyöräiset moottoriajoneuvot jäävät valvonnan ulkopuolelle. Automaattivalvonnan mahdollisuuksia sekä näiden ajoneuvojen vaatimustenmukaisuuden valvontaa tulisikin kehittää,” Liikenneturvan lausunnossa todetaan.

Aiemmin Ilta-Sanomien julkaisemassa uutisessa poliisitarkastaja Heikki Ihalainen on pitänyt moottoripyöräilijöitä, mopoilijoita ja mopoautoilijoita tässä suhteessa ”vaapaamatkustajina”.

Maanteiden ja katujen ajonopeuksien valvonta painottuu yhä enemmän automaattiseen valvontaan, Liikenneturva muistuttaa.­

Mopojen virittäminen on turvallisuusriski, Liikenneturvan lausunnossa muistutetaan.

Liikenneturva arvioi ongelman suureksi, sillä sen mukaan yli 75 prosenttia mopoista on laittomasti viritetty.

Liikenne- ja viestintäministeriö pyysi syyskuun loppuun mennessä lausuntoja mopo- ja moottoripyörästrategiasta. Strategian tarkoituksena on muodostaa kokonaiskuva mopojen ja moottoripyörien asemasta liikennejärjestelmän murroksessa ja luoda näkemys tavoiteltavasta tulevaisuuden visiosta, lvm tiedottaa sivuillaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?