Autot

Berner: Suomi tavoittelee autoille erittäin tiukkoja päästörajoja – päätös luvassa jo huomenna

Julkaistu: , Päivitetty:

Autoilun päästöt
Tänään julkaistu ilmastopaneeli IPCC:n erikoisraportti tuo liikenneministeriön mukaan lisää tukea Suomen kunnianhimoisille liikennepäästötavoitteille. Huomenna asiasta äänestetään EU-tasolla.
Huomenna tiistaina EU:n ympäristöneuvostossa tehdään merkittävä päätös henkilö- ja pakettiautojen hiilidioksidipäästöistä eli käytännössä siitä, millaisia autoja autonvalmistajat saavat – ja toisaalta eivät saa – tulevaisuudessa valmistaa.
Parhaillaan käynnissä ovat kulissien takaiset viimeiset vaikutusyritykset.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) mukaan Suomen tavoitteena on mahdollisimman tiukat CO2-päästöjen raja-arvot, jotta voimme vastata Pariisin ilmastosopimuksen vaatimukseen.
– Vaikka IPCC:n viesti on vakava, toivottomuuteen ei ole syytä vaipua. Toivo syntyy ennakkoluulottomista toimista. Euroopan unionissa haasteena on asettaa ilmastonmuutoksen vaatimukset kansallisten tavoitteiden edelle, ministeri Berner kommentoi huomista ympäristöneuvoston istuntoa.

Ota kantaa

Kannatatko mahdollisimman tiukkoja päästörajoja uusille autoille?

Kannatan 26% En kannata 67% En osaa sanoa 6%
Ääniä yhteensä 58621

Tästä ilmastoraportissa on kyse:

  • IPCC:N uusi raportti on Pariisin ilmastosopimuksen jälkeinen toimeksianto, jossa tarkastellaan sitä, mitä maapallolle ja ihmiskunnalle tapahtuu, jos keskilämpötila nousee 1,5 astetta teollistumista edeltävään aikaan verrattuna.
  • Etelä-Korean Incheonissa maanantaina aamuyöllä julkaistun raportin kirjoittamiseen on osallistunut 91 tutkijaa 40 eri maasta.
  • Raportissa viitataan yli 6 000 tutkimukseen, ja sitä on ennen lopullista julkaisua kommentoitu yli 40 000 kertaa asiantuntijoiden ja hallitusten taholta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat