Autot

Varoitus autoilijoille: Sunnuntaiaamulla tiet voivat olla vaarallisen liukkaita

Julkaistu:

Keski-Suomessa poliisi selvitti ulosajoja ja peltikolareita, idässäkin suistuttu teiltä.
Eri puolilla Suomea kannattaa tänään ja huomenna autoilla varovasti erityisesti aamun tunteina. Ilmatieteen laitoksen mukaan sateet ja teille kertynyt kosteus olivat aamulla liukastuttaneet tienpintoja erityisesti Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Etelä-Lapissa.

Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo Twitterissä, että tiet ovat olleet liukkaita myös Keski-Suomen alueella. Poliisi selvitti varhaisaamun aikana lieviä peltikolareita ja ulosajoja esimerkiksi Jyväskylässä, Laukaassa ja Jämsässä.

Samoin Itä-Suomessa oli liukas aamu. Itä-Suomen poliisin Twitter-päivityksen mukaan aamun aikana alueella oli 11 tieltä suistumista. Vakavia loukkaantumisia ei kuitenkaan ole tiedossa.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Kaisa Solin sanoo teiden olevan jäisiä ja lumisia Pohjois-Lapissa. Myös Liikennevirasto on varoittanut huonosta ajokelistä Lapissa lumisateen ja lumisten tienpintojen vuoksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pohjoisessa monissa autoissa on kuitenkin jo talvirenkaat, joten liukastelun riski on pienempi kuin etelämmässä.

– Jos tällaista liukkautta olisi keväällä, tilanne ei olisi vaikea. Nyt ihmiset kuitenkin vasta taas totuttelevat talvioloihin, Solin sanoo.

Myös iltaisin tiet muuttuvat liukkaiksi, kun lämpötila alkaa laskea.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt