Autot

Suomen pisimmällä leveäkaistatiellä hurjaa menoa – Poliisi Ylelle: ”liikenteessä viidakon lait”

Julkaistu:

OHITUKSET
Liikenne Suomen pisimmällä leveäkaistatiellä on mennyt hurjaksi
– Kuutostiellä Kouvolan itä- ja länsipuolella tuntuu välillä, että liikenteessä ovat voimassa viidakon lait, kuvailee tilannetta ylikonstaapeli Jouni Ryhänen Kaakkois-Suomen poliisista Yleisradion julkaisemassa uutisessa.

– Varsinkin viikonlopun meno- ja paluuliikenteessä saatetaan ajaa neljä rinnakkain liian lyhyillä sivuttaisetäisyyksillä ja pakotetaan ohitettavia siirtymään piennarviivan suuntaan. Ihme, että ei enempää satu vakavia onnettomuuksia.

Ryhäsellä ei ole esittää tarkkoja tilastoja sakotettavien ohittajien määrästä.

– Mutta joka kerta kun partioidaan, joku joutuu sakotettavaksi vaarallisesta ohituksesta. Viikonlopun liikenteessä sakotettavia olisi 20–30, jos kaikkiin tapauksiin ehdittäisiin puuttua.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Leveäkaistatie on tavallista maantietä leveämpi tie, jossa yhdellä kaistalla mahtuu samaan suuntaan ajamaan kaksi henkilöautoa rinnakkain. Tällöin ajokaistan leveys on yli viisi metriä, kun se tavallisella maantiellä on alle neljä metriä.

– On liikenne hieman arveluttavaa. Vaaratilanteita tulee, kun ohitetaan silloin, kun on vastaantulijoita, liikennettä seurannut elimäkeläinen Jussi Hannula sanoo Ylelle.

– Tien varressa ei ole minkäänlaisia opasteita, miten leveäkaistatiellä pitäisi ajaa, elimäkeläinen Markku Sihvola ihmettelee.

Ota kantaa

Onko leveäkaistatie tavallista maantietä turvattomampi?

On 49% En osaa sanoa 10% Ei 42%
Ääniä yhteensä 21873

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt