Tässä on legendaarisen Volkswagen Kastenwagenin manttelinperijä

Volkswagen täräyttää Hannoverissa sähköisellä umpipakulla, joka ammentaa muotonsa vahvasti historiasta, mutta on täynnä tulevaisuuden tekniikkaa.

Konseptin muodot ovat vahvasti vaikutteisia Euroopassa vuosina 1949-67 tuotannossa olleelle Volkswagenin T2-umpipakettiautolle.

Vuodeksi 2021 tuotantoon kaavailtu Volkswagen I.D. Buzz Cargo on tavarankuljetukseen tarkoitettu täyssähköauto, jonka toimintamatkaksi VW lupailee (WLTP-normin mukaan) akusta riippuen 330-500 kilometriä.

Vastaavasta henkilökuljetusversiosta Buzz Cargo eroaa muun muassa takaoviltaan sekä katoltaan, joista jälkimmäinen on vuorattu akkua lataavilla aurinkopaneeleilla.

Paneelit tuottavat autolle päivän aikana parhaimmillaan jopa 15 kilometriä ylimääräistä toimintamatkaa.

Liukuoven takana on Sortimon konseptiin varta vasten valmistama, internetiin liitetty hyllyjärjestelmä.

Konseptin takaosan hyllyjärjestelmä on yhdistetty internetiin ja varustettu lukuisin sensorein, jolloin ajoneuvon käyttöä voidaan myös lastin osalta seurata reaaliajassa.

Ja kun sähköautosta on kyse, niin tarjolla on myös runsaasti virtaa esimerkiksi erilaisille sähköisille työkaluille.

Takapariovet poikkeava saman auton aiemmin julkistetusta henkilömallista.

Ohjaamossa Buzz-mallien kaikki hallintalaitteet on digitalisoitu ja autosta löytyy luonnollisesti melkoinen määrä erilaisia automaattisen ajamisen ominaisuuksia.

Sisätilat ovat pyöreisiin ulkomuotoihin nähden yllättävän avarat.

Ajoakun koosta riippuen I.D. Buzz Cargo voidaan ladata pikalaturilla nollasta 80 prosenttiin 15-30 minuutissa. Perinteisen johtolatauksen lisäksi saataville tulee myös lisävarusteinen langaton eli induktiivinen latausvaihtoehto.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?