Ikämiehen ajelu päättyi ojaan – 2,6 promillen humala, säästyi syytteeltä

Julkaistu:

OJAANAJO
Uimarannalle autollaan matkalla ollut ikämies löysi itsensä ojasta. Läheltä löytyi myös reilusti tyhjentynyt votkapullo.
Noin 70-vuotias mies oli menossa elokuisena iltana virkistäytymään lahtelaiselle uimarannalle.

Ikämies ei löytänyt jostain syystä reittiä uimarannalle ja päätyi autoja täynnä olevalle parkkipaikalle. Uimareissu keskeytyi ikävästi, kun auto karkasi parkkipaikalla kääntymistilanteessa ojaan.

Hälytyskeskuksessa soi puhelin klo 21.35. Soittaja kertoi ojassa olevasta autosta ja sen ympärillä häärivästä sekavan oloisesta miehestä.

Poliisi otti miehen mukaansa ja vei hänet verikokeeseen. Veren alkoholipitoisuudeksi mitattiin 2,59 promillea. Miestä epäiltiin törkeästä rattijuopumuksesta.

Esitutkinnassa kuski kertoi juoneensa puolen päivän aikaan eli kymmenkunta tuntia ennen ojaanajoa kaksi 0,3 litran oluttölkillistä keskivahvaa olutta.

Kun virkistäväksi tarkoitettu uintireissu päättyi harmillisesti ojanpohjalle, ratkesi ikämies poliisitutkinnan mukaan ryyppäämään.

Mies kertoi kaivaneensa auton takakontista votkapullon ja kippasi siitä niin runsaasti, että pohjalle jäi vain ”hieman votkaa”.

Poliisit eivät heti edes löytäneet votkapulloa, mutta juopunut mies kertoi pullon olinpaikan. Poliisin mukaan pullon sisällöstä oli jäljellä noin kuudesosa.

Salpausselän syyttäjäviraston syyttäjä jätti syytteen nostamatta, koska miehen syyllisyydestä ei ollut olemassa todennäköisiä syitä.

Hämeen poliisin esitutkinta ei tuonut vastausta kysymykseen, oliko kuljettaja ajon aikana tai heti ajon jälkeen humalassa. Tarkka tieto ajankohdasta milloin kuski ajoi ojaan jäi myös vaille vastausta.
Kuskin oma kertomus siitä, että hän oli juonut puolen päivän aikaan kaksi olutta on määrällisesti niin pieni, että illalla hänen veressään ei olisi voinut syyttäjän mukaan olla 0,5 promillen rattijuopumusrajan ylittävää määrää alkoholia.

Syyttäjä teki jutussa ratkaisunsa viime viikolla. Syyttäjän mukaan miehen kertomus illan tapahtumista oli mahdollinen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt