Autot

Dethlefss Pulse GT – kuin kotioloissa matkustaisi

Julkaistu:

Koeajo
Matkailuautojen ja -vaunujen suosio kasvaa. IS tutustui Dethleffsin uutuuteen.

Pulsen tekniikka perustuu hyväksi havaittuun Fiatin moottoriin ja sen voimanlinjaan. Autoa liikuttaa 110 kilowattinen dieselmoottori. Se on sitkeä ja riittävän voimakas.

Pohjois-Karjalan mäissä alkaa häiritsemään vaihteiston ylipitkät välitykset. Monessa kohtaa kuutosvaihde on liian pitkä ja viitonen vastaavasti hiukan lyhyt. Lopulta kuljettaja ei enää välitä vaihdeopastimen ohjeista, vaan alkaa ajaa takapuolituntumalta.


Jousitus on tukeva ja se kantaa painavan auton mainiosti. Jarrut ovat tehokkaat.

Polttoainetta paloi koko Suomen kiertävällä koeajolla keskimäärin 11,6 litraa sadalla. Pienimmillään Pulse kulutti 10,2 litraa sadalla. Se on todella vähän tämän kokoluokan autolle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Matkailuauton toimivuutta on kuitenkin arvioitava enemmän sisustan kuin alustan toimivuuden näkökulmasta. Pulsessa on neljä tilavaa nukkumapaikkaa.

Lisäksi saarekevuodemalleissa vuoteen korkeutta on aina mahdollista säätää omaa mukavuustottumusta vastaavaksi. Sängyn nostaminen kasvattaa jo valmiiksi ison tavaratilan kokoa.


Keittiösyvennys toimii hienosti. Kaasuliesi lämpenee nopeasti. Isossa jääkaapissa on myös pakastin; eipähän tarvitse rampata jatkuvasti kaupassa.

Jääkaappi toimii kaasulla, 230 voltin sähköllä ja auton omilla 12 voltin järjestelmällä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ohjaamon yläpuolella on parisänky, jonka laskeminen hoituu helposti. Ohjaamon ikkunoissa on pimennysverhot. Samoin muissakin ikkunoissa, mutta niissä on lisäksi hyttysverkot, joten ikkunoita voi pitää tuuletusasennossa myös öisin.

Kokeilimme yhtenä yönä auton lämmitysjärjestelmää. Koeajoautossa oli lisävarusteinen, nestekiertoinen lattialämmitys. Se toimii todella hienosti. Lattialämmitys maksaa 685 euroa.


Puhdasvesisäiliö on kooltaan 120 litraa. Määrällä käy useamman kerran suihkussa.

Harmaalle vedelle on oma jätesäiliönsä, jonka tyhjentäminen on yksinkertaisen helppoa. Samoin on laita kemiallisen WC:n. Sen tyhjennyksessä otetaan ulos niin sanottu kasetti ja sen sisältö kaadetaan jätepisteeseen.

Helppoa, hygieenistä ja hajutonta!

Caravan-messutapahtuma Lahden Messukeskuksessa päättyy sunnuntaina klo 16.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt