IS Hannoverissa: Nissan panostaa peräkärryn vetämiseen – tällainen on uusi konseptimalli

Julkaistu:

Hyötyautot
Nissan on esitellyt Hannoverin hyötyautonäyttelyssä Nissan Navara Dark Sky ‑konseptiauton.
Näyttävän ulkonäön ohella auton Around View Monitor ‑kamerajärjestelmä on päivitetty uutuuskonseptissa erityisesti perävaunun vetämistä silmällä pitäen.

Käytännössä päivitetty järjestelmä helpottaa pysäköintiä näyttämällä kuljettajalle lintuperspektiivinäkymän auton ja perävaunun ympäristöstä, minkä lisäksi kuolleen kulman varoitusjärjestelmää on kehitetty havaitsemaan katvealueella olevat ajoneuvot myös perävaunun liikealueella.

Vetokoukun kohdistusjärjestelmä puolestaan kohdistaa vetokoukun automaattisesti perävaunuun hallitsemalla ohjausta, liikkeellelähtöä, jarrutusta ja vaihteiden vaihtoa.
Nissan Navara Dark Sky Conceptin ulkoasu on saanut inspiraationsa kosmoksesta. Korin tummaa väriteemaa on koristeltu tähtisumua muistuttavilla kuvioilla, ja sisäverhoilussa yhdistyvät yötaivaan syvän tummat sävyt ja laskevan auringon oranssi hohde. Istuinten heijastavat oranssit saumat valaisevat matkustamoa, joten tähtien tarkkailua häiritseviä valkoisia valoja ei tarvita.

Sekä auto että perävaunu on varustettu kannettavilla akkuyksiköillä, joissa on hyödynnetty Nissanin sähköautojen tosikäytössä koeteltua akkuteknologiaa. Kun akkuyksiköt ovat säilytyspaikassaan, auton dieselmoottori lataa niitä jatkuvasti, jotta ne ovat aina käyttövalmiina. Konseptin älykkäitä ominaisuuksia ovat myös Wi-Fi-yhteys ja työpiste kannettavaa tietokonetta varten.
Hannoverin autonäyttelyn jälkeen Nissan aikoo lahjoittaa konseptiauton teleskoopin sopivalle taholle nuorten astronomiaharrastuksen ja koulutuksen tukemista varten.

Ota kantaa

Ovatko peräkärryn vetoa helpottavat avustimet tervetulleita?

Tottakai! 73% Turhaa hömpötystä 23% En osaa sanoa 4%
Ääniä yhteensä 5753

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt