IS Hannoverissa: Nissan panostaa peräkärryn vetämiseen – tällainen on uusi konseptimalli

Nissan on esitellyt Hannoverin hyötyautonäyttelyssä Nissan Navara Dark Sky ‑konseptiauton.

Yhteistyössä Euroopan avaruusjärjestö ESAn kanssa kehitetty konsepti toimii liikkuvana avaruuden tutkimuskeskuksena, jonka varusteluun kuuluu erikoisvalmisteiseen perävaunuun sijoitettu observatoriotason teleskooppi.

Näyttävän ulkonäön ohella auton Around View Monitor ‑kamerajärjestelmä on päivitetty uutuuskonseptissa erityisesti perävaunun vetämistä silmällä pitäen.

Käytännössä päivitetty järjestelmä helpottaa pysäköintiä näyttämällä kuljettajalle lintuperspektiivinäkymän auton ja perävaunun ympäristöstä, minkä lisäksi kuolleen kulman varoitusjärjestelmää on kehitetty havaitsemaan katvealueella olevat ajoneuvot myös perävaunun liikealueella.

Vetokoukun kohdistusjärjestelmä puolestaan kohdistaa vetokoukun automaattisesti perävaunuun hallitsemalla ohjausta, liikkeellelähtöä, jarrutusta ja vaihteiden vaihtoa.

Nissan Navara Dark Sky Conceptin ulkoasu on saanut inspiraationsa kosmoksesta. Korin tummaa väriteemaa on koristeltu tähtisumua muistuttavilla kuvioilla, ja sisäverhoilussa yhdistyvät yötaivaan syvän tummat sävyt ja laskevan auringon oranssi hohde. Istuinten heijastavat oranssit saumat valaisevat matkustamoa, joten tähtien tarkkailua häiritseviä valkoisia valoja ei tarvita.

Sekä auto että perävaunu on varustettu kannettavilla akkuyksiköillä, joissa on hyödynnetty Nissanin sähköautojen tosikäytössä koeteltua akkuteknologiaa. Kun akkuyksiköt ovat säilytyspaikassaan, auton dieselmoottori lataa niitä jatkuvasti, jotta ne ovat aina käyttövalmiina. Konseptin älykkäitä ominaisuuksia ovat myös Wi-Fi-yhteys ja työpiste kannettavaa tietokonetta varten.

Hannoverin autonäyttelyn jälkeen Nissan aikoo lahjoittaa konseptiauton teleskoopin sopivalle taholle nuorten astronomiaharrastuksen ja koulutuksen tukemista varten.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?