Mersun uudessa kuorma-autossa ei ole enää lainkaan perinteisiä suuria sivupeilejä – katso miten niille on käynyt!

Perinteiset taustapeilit on Mercedes-Benzin uusimmassa Actros-kuorma-autossa korvattu kameroin.

22.9.2018 6:53

Kun uuden Mercedes-Benz Actrosin sivuikkunasta katsoo ulos, jotain selvästi puuttuu. Tuttuja, vielä taannoin aivan kaikista kuorma-autoista löytyneitä suurikokoisia sivupeilejä ei nimittäin näy enää lainkaan.

Eikä pidäkään, sillä peilit on korvattu Mercedes-Benz MirrorCamiksi nimetyllä kamera-, näyttö- ja anturiratkaisulla, josta on kertaheitolla tehty myös Actros-mallin vakiovaruste. Ja aivan syystä.

Suurten perinteisten sivupeilien hävittäminen kun pienentää suuren kuorma-auton ilmanvastusta ja sitä kautta kulutusta jopa prosenttitolkulla, joten varuste maksaa varsinkin jatkuvasti liikkeellä olevissa ammattiautoissa itsensä nopeasti takaisin.

Samalla Mercedes-Benzin MirrorCam helpottaa myös auton käsittelyä, sillä järjestelmään on ympätty kameran ohella myös muun muassa kuvantunnistukseen perustuvaa älyä ja sen pohjalle rakennettuja automaattisia ominaisuuksia.

Käytännössä sivukamerajärjestelmä osaa esimerkiksi säätää kuvaa automaattisesti ja auttaa auton muita antureita tunnistamaan esimerkiksi vieressä polkevan pyöräilijän. Järjestelmä toimii myös pysäköitynä, jolloin sen ominaisuuksia voi hyödyntää auton sivulla tapahtuvan toiminnan kuten vaikkapa mahdollisten polttoaine- tai lastivarkauksien vahtimiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?